Karalis Čārlzs un karaliene Kamilla ir konkurētspējīgi unikālās "apsēstības" dēļ
Karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla ir "ļoti konkurētspējīgi" attiecībā uz savu kopīgo aizraušanos.
Abi ir sacenšas sēņošanā, atklāj karalienes dēls, pārtikas kritiķis Toms Pārkers Bouls savā jaunajā grāmatā "Cooking & the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III".
Pārkers Bouls stāsta, ka karalis un karaliene bieži sacenšas, kurš atradīs vairāk sēņu, un viņu sacensības var būt ļoti intensīvas. Viņš arī atklāj, ka karalis Čārlzs ir prasmīgs pavārs, kurš īpaši izceļas ar sēņu ēdienu gatavošanu.
"To sauc par ‘klusajiem medījumiem,’" Pārkers Bouls sacīja. "Itālijā un daudzās citās pasaules vietās savvaļas sēņu vākšana ir satriecoša. Skotijā, rudens sākumā, var atrast visbrīnišķīgākās sēnes. Var atrast gailenes, kas ir koši dzeltenas un smaržo pēc aprikozēm – tās vienkārši garšo tik labi."
"Karalis ir izcils mikologs jeb sēņu eksperts. Arī mana māte to ļoti mīl darīt. Tāpēc viņi katrs atsevišķi dodas ar saviem groziem, un viņi kļūst diezgan konkurētspējīgi… abi ir ļoti prasmīgi. Un, protams, sēnes vienmēr tiek uzreiz nogādātas virtuvē, un mēs tās ēdam kopā ar pastu,” stāsta Bouls.
Grāmatā ir iekļautas vairākas karaliskās ģimenes iecienītās receptes, tostarp karalienes Elizabetes II iecienītā šokolādes kūka un karalienes Viktorijas iecienīts pīrāgs.
Pārkers Bouls uzsver, ka karaliskās ģimenes locekļi vienmēr ir bijuši cieši saistīti ar ēdienu gatavošanu un baudīšanu, un viņu kulinārijas tradīcijas ir bagātas un daudzveidīgas.