2024. gada 6. oktobra vakarā “Palladium” pulcējās latviešu metālmūzikas fani, lai kopā ar “Relicseed” mūziķiem atzīmētu grupas 20 gadu jubileju.

Pašmāju metālmūzikas grupas "Relicseed" 20 gadu svinības

2024. gada 26. oktobra vakarā koncertzālē "Palladium" pulcējās latviešu metālmūzikas fani, lai kopā ar "Relicseed" mūziķiem atzīmētu grupas 20 gadu ...

Mūzika

FOTO: skaļi un jaudīgi 20 gadu jubileju atzīmē pašmāju metālisti "Relicseed"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas sestdienas, 26. oktobra, vakarā koncertzālē "Palladium" pulcējās latviešu metālmūzikas fani, lai kopā ar "Relicseed" mūziķiem atzīmētu grupas 20 gadu jubileju.

FOTO: skaļi un jaudīgi 20 gadu jubileju atzīmē paš...

Zālē valdīja draudzīga, bet mazliet nogaidoša atmosfēra, jo grupas koncerts Latvijā ir liels retums. Daudz biežāk “Relicseed” ir uzstājušies aiz mūsu valsts robežām. Vispirms sanākušos iesildīja latviešu “hard & heavy“ stilā muzicējošā grupa “Bloody Heels”, kura, iespējams, arī ir pazīstamāka ārpus Latvijas robežām, jo ir snieguši koncertus Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Vācijā, Slovākijā, Čehijā, Polijā, Nīderlandē, Beļģijā un citur. 

Pēc nelielas pauzes uz skatuves kāpa arī paši pasākuma vaininieki. Uz milzīga ekrāna parādījās grupas simbols, mazais sarkanais velnēns ar dakšu un uzraksts “Relicseed Turns The World” un jau pēc pirmajiem akordiem zāle atdzīvojās un līdz pat koncerta beigām plaudēja, kliedza un lēkāja līdzi enerģiskajiem ritmiem un ģitāras rifiem.

Skatītāji ar neviltotu sajūsmu uzņēma arī divus citu grupu dziesmu pārlikumus “Relicseed” izpildījumā, proti grupas ”Līvi” dziesmas “Es karājos tavā bizē” un grupas “Zodiaka” dziesmas “Taisnība” versijas. Turklāt Jāņa Lūsēna dziesmas “Taisnība” izpildījumu kuplināja dziedātāja Aija Vītoliņa.   

Priekšnesumu īpašu padarīja koncerta vizuālais risinājums, par kuru bija parūpējies gaismu režisors Matīss Lucis un video mākslinieks Vladislavs Gončarovs. Jaudīgo skanējumu nodrošināja pieredzējušais skaņu pavēlnieks Didzis Simanovičs.

Metāla grupa “Relicseed”dibināta 2004. gadā, tā ir darbojusies dažādos sastāvos. 2010. gadā nāca klajā debijas albums “60 Minutes of a Dream”, pēc kura grupa sāka savus pirmos koncertus Eiropā. Jau pēc gada viņi kā galvenie mākslinieki tika uzaicināti uzstāties “Metallibash 2011: 3 Decades of Damage” pasākumā Sanfrancisko, Kalifornijā, ASV.  2014. gadā gadā iznāca albums “Slaughterhouse”, kas ātri guva ievērību un tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons” kā labākais roka un metāla ieraksts. 2014. gada vasarā "Relicseed" devās koncertturnejā pa ASV, un drīz pēc tam albums “Slaughterhouse” saņēma galveno balvu ASV 14. ikgadējās “Neatkarīgās mūzikas balvas” konkursā kā labākais metāla/hārdkora albums. 2021. gadā nāk klajā grupas trešais albums “Ideoloģija”. 2024. gadā grupas dalībnieki Jānis Narbuts, Kārlis Šteinmanis un Edgars Rakovskis atkal apvienojās, izdeva atgriešanās dziesmu “The Difference”, kam sekoja dziesma “Neitrālais” un kopā ar dziedātāju Aiju Vītoliņu ierakstītais Jāņa Lūsēna hits “Taisnība”. Gatavojoties jubilejas koncertam, grupā sāka spēlēt budzinieks Dainis Paškēvičs. Pašlaik norit darbs pie jauna grupas albuma.