2dienas
23stundas
25minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mūzika

Aizsaulē devies leģendārās rokgrupas "Iron Maiden" bijušais vokālists Pols Di'Anno

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

66 gadu vecumā aizsaulē devies leģendārās britu rokgrupas "Iron Maiden" kādreizējais vokālists Pols Endrūss, kas vairāk bija pazīstams kā Pols Di'Anno. Par mūziķa nāvi pirmdien paziņoja viņa ģimene.

Aizsaulē devies leģendārās rokgrupas "Iron Maiden"...

Viņa radinieki apstiprināja, ka mūziķis miris savās mājās Solsberijā. Pēdējos gadus viņu nomocīja smagas veselības problēmas, un viņš spēja uzstāties tikai ratiņkrēslā.

Di'Anno bija "Iron Maiden" solists no 1978. gada, piedaloties grupas pirmo divu albumu "Iron Maiden" (1980. g.) un "Killers" (1981. g.), ierakstā, bet 1981. gadā narkotiku atkarības dēļ viņu nomainīja pašreizējais vokālists Brūss Dikinsons. Pēc aiziešanas no grupas Di'Anno muzicēja vairākās grupās, tostarp "Battlezone" un "Killers".

"Pola ieguldījums "Iron Maiden" bija milzīgs un palīdzēja mums nostāties uz ceļa, pa kuru kā grupa ejam jau gandrīz piecus gadu desmitus. Ne tikai mēs, bet arī fani visā pasaulē sirsnīgi atcerēsies viņa kā līdera un vokālista revolucionāro klātbūtni gan uz skatuves, gan mūsu pirmajos divos albumos," paziņoja "Iron Maiden" mūziķi.

Jāpiebilst, ka 1975. gadā izveidotā "Iron Maiden" savā ilgajā darbības laikā ierakstījusi 17 studijas albumu un pārdevusi vairāk nekā 110 miljonus ierakstu, kļūstot par vienu no visu laiku slavenākajām rokgrupām.

Skumjā ziņa par kādreizējā vokālista nāvi seko vienu nedēļu pēc tam, kad atlikušie grupas dalībnieki Brūss Dikinsons, Stīvs Hariss, Deivs Marejs, Eidriens Smits, Niko Makbreins un Janiks Gers paziņoja par grupas 50. gadskārtas turneju — "Iron Maiden" uzstāsies 27 stadionos, festivālos un arēnās visā Eiropā, sākot ar 27. maija koncertu Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.