4dienas
5stundas
41minūtes
05sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Viss par Liama Peina ģimeni: mammu Karenu un tēvu Džefu, māsām Nikolu un Rūtu
foto: Nicola Payne/Instagram
Liams Peins ar vecākiem un abām māsām pirms dažiem gadiem.
Slavenības

Viss par Liama Peina ģimeni: mammu Karenu un tēvu Džefu, māsām Nikolu un Rūtu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Britu puišu grupas “One Direction” dziedātājs Liams Peins pasaulē nāca 1993. gadā un bija vienīgais dēls saviem vecākiem Karenai un Džefam Peiniem. Par viņa traģisko nāvi tagad skumst tūkstošiem fanu visā pasaulē, taču vislielākās sāpes šobrīd izdzīvo abi vecāki, Liama abas māsas un septiņus gadus vecais dēls.

Viss par Liama Peina ģimeni: mammu Karenu un tēvu ...

Liamu Peinu un abas viņa māsas uzaudzināja mamma Karena un tētis Džefs Peins. “One Direction” dziedātājs traģiski gāja bojā 31 gada vecumā, šā gada 16. oktobrī, pēc kritiena no viesnīcas istabas balkona Argentīnā. Ģimene izplatījusi oficiālu sēru paziņojumu vairākām ziņu aģentūrā, tostarp BBC, sakot, ka viņi ir "sagrauti" pēc dziedātāja pēkšņās nāves. "Liams vienmēr dzīvos mūsu sirdīs, un mēs atcerēsimies viņu sirsnīgās, jautrās un drosmīgās dvēseles dēļ," viņi rakstīja.

Liams piedzima 1993. gada 29. augustā Vulverhemptonā, Anglijā, un bija jaunākais no trim bērniem ģimenē, kur auga jau divas vecākas māsas Nikola un Rūta. Dēls pasaulē nāca priekšlaicīgi – trīs nedēļas pirms noteiktā laika un bērnībā bieži slimoja. Līdz četru gadu vecumam viņam regulāri veica pārbaudes slimnīcā, jo ārsti ievēroja, ka viena no zēna nierēm nestrādā pareizi. Savā grāmatā mūziķis pastāstījis, ka pirms četru gadu vecuma “es vienmēr biju slimnīcā, kur man veica pārbaudes, bet viņi nevarēja noskaidrot, kas tieši man kaiš. Viņi atklāja, ka viena no manām nierēm nedarbojas pareizi un tai bija rēta. Man vajadzēja saņemt 32 injekcijas rokā no rīta un vakarā, lai mēģinātu mani izārstēt.”

16 gadu vecumā Liams pieteicās talantu konkursam “The X Factor”, kas izrādījās liktenīgs pavērsiens visā viņa turpmākajā dzīvē. Viņu uzaicināja pievienoties grupai kopā ar Hariju Stailsu, Nialu Horanu, Luisu Tomlinsonu un Zeinu Maliku. Tā dzima grupa “One Direction” un drīz pēc tam īsā laikā iemantoja fenomenāli lielus panākumus. Savulaik jaunu meiteņu sajūsmu par 1D (tā grupu dēvē saīsināti) glītajiem puišiem pielīdzināja neprātam un fanu ekstāzei 60. gados ikreiz, kad sabiedrībā izgāja leģendārā Liverpūles četrinieka “The Beatles” dalībnieki.

Grupa „One Direction”

Grupa „One Direction”

Grupas “One Direction” strauji augošā slavas ceļa laikā Liamam vienmēr bija līdzās viņa vecāki, kas atbalstīja dēlu. Viņi labprāt piedalījās arī 2013. gadā tapušajā dokumentālajā filmā par popgrupu – “One Direction: tie esam mēs” ("One Direction: This Is Us"). “Mums viņa ļoti pietrūkst. Viņš aizgāja no mājām kā mans mazais zēns un kļuva par zēnu no žurnāla," Karena apliecināja filmā, kad iegādājās Liama kartona figūru vienā no viņa koncertiem. "Ja man ir šis [kartona Liams], es varu viņu redzēt katru dienu. Kad redzu viņu uz skatuves, mana sirds vai plīst no lepnuma, taču mums viņa ļoti, ļoti pietrūkst ikdienā.”

Nākamā lapa: Karena strādāja par medmāsu, bet Džefs bija montāžas darbu atslēdznieks