Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Princis Džordžs ir dzimis, lai būtu karalis, taču, pirms tas notiek, viņam pie sirds ir kāda cita pārsteidzoša karjera
foto: BACKGRID/ Vida Press
Princis Džordžs karaļa Čārlza kronēšanas ceremonijā 2023. gada maijā.
Slavenības

Princis Džordžs ir dzimis, lai būtu karalis, taču, pirms tas notiek, viņam pie sirds ir kāda cita pārsteidzoša karjera

Gerda Ansone

Jauns.lv

"To es vēlos darīt, kad izaugšu!" 11 gadus vecais Džordžs esot teicis, atrodoties Norfolkā kopā ar savu mammu Velsas princesi Ketrīnu.

Princis Džordžs ir dzimis, lai būtu karalis, taču,...

Velsas prinča Viljama un Velsas princeses Ketrīnas vecākais dēls princis Džordžs ir otrais rindā uz Lielbritānijas troni un reiz kļūs par karali, bet varbūt pirms tam viņš izmēģinās kādu citu profesiju.

Velsas princese Ketrīna un princis Viljams savus trīs bērnus – princi Džordžu, princesi Šarloti un princi Luisu – cenšas audzināt pēc iespējas brīvākā garā, ļaujot izbaudīt ikdienišķus bērnu priekus. Ja karalienes Elizabetes II bērnībā bija grūti iedomāties, ka princese varētu rosīties virtuvē un gatavot (jo tam taču ir paredzēts personāls), tad Keitas un Viljama bērni ar prieku darbojas virtuvē un dara citus darbiņus, kā miljoniem citu bērnu visā pasaulē, kas nav dzimuši aristokrātiskās ģimenēs.

Princis Džordžs vectēva karaļa Čārlza III kronēšanas ceremonijā

Zināms, ka princis Džordžs neuzņemsies karaliskos pienākumus vismaz vēl desmit gadus, tā ir daļa no princeses Ketrīnas un prinča Viljama plāna, apgalvojis karaļnama komentētājs un autors Roberts Hārdmens. Viņš norādījis: “Viljams cenšas normalizēt Džordža nākotni. Viņš ar Keitu to nenoliedz un par to tiek daudz domāts, kā ne vienmēr agrāk ir bijis. Runājot par Džordžu, ir sajūta, ka prioritāte ir tāda, lai viņš un māsa ar brāli netiktu iebiedēti, lai viņiem nākotne nešķistu biedējoša. Lai tas ir kas tāds, ko viņi saprot un pieņem, ka tā būs daļa no viņu dzīves. Viņiem [vecākiem] ir pārliecība, ka tas jādara pēc iespējas neuzbāzīgāk un normālāk – ja to var saukt par normālu – un pēc iespējas patīkamāk. Viņiem abiem – kā Viljamam, tā Ketrīnai – tas ir ļoti svarīgi.” Hārdmens savā grāmatā citējis kādu Kensingtonas pils avotu, kurš teicis: “Nav pat mazāko cerību, ka Džordžs iesaistīsies karalisko pienākumu pildīšanā, līdz nebūs jau krietni pārsniedzis 20 gadu vecumu.”

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu

Karaliene Elizabete II uz Bakingemas pils balkona tērzē ar mazmazdēlu princi Džordžu.

Nākamā lapa: Princis Džordžs pārdomā nākotni: karalis vai picu cepējs?