Slavenības

Liene Šomase par šķiršanos no vīra: ja sieviete ir pārāk egoistiska, attiecību izjukšana ir neizbēgama

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Attiecībās ir ļoti svarīgi saglabāt romantiku, TV šovā "Burku studijā!" atzina dziedātāja Liene Šomase.

Liene Šomase par šķiršanos no vīra: ja sieviete ir...

Liene ar vīru Jāni Kalniņu apprecējās 2014. gadā, bet viņu attiecības nebija ilgstošas, un pāris izšķīrās pēc neilga laika. Atskatoties uz attiecību izjukšanas iemesliem, Šomase atzīst, ka lielu lomu spēlēja romantikas trūkums un sevis kā sievietes pazaudēšana.

Dziedātāja norādīja, ka tad, kad ģimenē ienāk bērns, it īpaši, ja tas ir pirmais bērns, nereti romantiku saglabāt ir ļoti grūti. "Atceros, ka man bija ķeizars, man ilgi viss dzija, viss sāpēja, un likās, ka visa pasaule apgriezīsies otrādi... Bet romantiku tomēr vajag saglabāt. Tagad es to esmu sapratusi, toreiz to nesapratu, bet, ienākot bērnam, rūpēties par vīrieti un sevi kā sievieti ir dubultdarbs,” atzina Šomase.

Viņa norādīja, ka "mūsdienās tā vispār ir ļoti smaga tēma", jo "sanāk, ka tu esi māte, mājās esi mājkalpotāja, apčubini vīru, bet beigās sieviete vairs nav sieviete, bet tikai darbiniece."

Šomase atzina, ka vīrietim ir jānoķer tas mirklis, kad nepieciešams atdzīvināt romantiku. Viņa piebilda, ka, lai arī par visu rūpējās, romantika tomēr izzuda.

Viņa atminas, ka, kad meita bija maza, viņa pati bija ļoti egoistiska: "Ja sieviete ir pārāk egoistiska, tas ir tikai laika jautājums, kad attiecības izjūk. Man gribējās strādāt, jo es esmu darbaholiķe. Ir ļoti svarīgi gribēt saglabāt romantiku. Es tolaik to negribēju. Es pati biju ļoti ieciklējusies uz darbu. Varbūt man bija neliela pēcdzemdību depresija, bet es to nevienam neteicu. Es vienmēr esmu bijusi stipra.”

Viņa norādīja, ka Latvijā daudzas sievietes ir stipras, bet varbūt to nemaz nevajag: "Man šķiet, ka ir svarīgi būt sievišķīgām, kaislīgām, runāt ar vīrieti par visām situācijām. Es tolaik vispār nerunāju, un tas pārvilka svītru visam."

Liene ar savu vīru vēl nav oficiāli šķīrusies, un abi esot saglabājuši labas attiecības. “Es biju tā, kas pieņēma šo lēmumu – aiziet prom.”

Dziedātāja ieteica sievietēm nepazaudēt savu seksualitāti, eleganci, sievišķību un trauslumu: “Nepalieciet par mājsaimnieci, kura tikai visu laiku berž un rūpējas!”