1dienas
19stundas
26minūtes
35sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Harija Potera brilles, biroja krēsls, zobens un pletne – interesantie priekšmeti, ko aktieri paņēmuši no filmēšanas laukumiem
foto: HBO/BSkyB/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kristofers Hivjs (otrais no labās) pēc "Troņu spēle" paņēma mājās savu varoņa viltus bārdu.
Kino

Harija Potera brilles, biroja krēsls, zobens un pletne - interesantie priekšmeti, ko aktieri paņēmuši no filmēšanas laukumiem

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Daudzi slaveni aktieri paņēmuši līdzi īpašas piemiņas lietas no filmēšanas laukuma, kas viņiem atgādina par nozīmīgiem brīžiem karjerā. Aktieris Roberts Daunijs juniors, noslēdzot karjeru kā Dzelzs vīrs, paņēma līdzi ikonisko "Atriebēji" milzu burtu "A", ko šobrīd tur savā birojā, bet filmu sērijas "Harijs Poters” zvaigznes savās mājās novietojuši burvju slotas un nūjiņas.

Harija Potera brilles, biroja krēsls, zobens un pl...

Roberta Daunija juniora biroju rotā "Atriebēji" ikoniskais "A" burts

Viens no aktieriem, kas paņēmis, iespējams, lielāko priekšmetu no filmēšanas laukuma, ir aktieris Roberts Daunijs juniors. Viņš pēc filmu sērijas "Dzelzs vīrs” filmēšanas uz mājām paņēma "Atriebēji" milzu burtu "A", kas bija uzstādīts uz ēkas. Vēlāk, jokojot par šo neparasto suvenīru, viņš pauda: "Es prasīju, vai varu to paņemt. Man šķiet, viņi bija pārsteigti, bet es teicu: "Vai jūs nopietni domājat, ka atstāšu to uz laukuma?" Tagad tas ir manā birojā, un es uz to skatos katru dienu."

Savukārt aktieris Harisons Fords, filmējoties kā Indiāna Džonss, paņēma Indiānas Džonsa cepuri un pletni, kas bija kļuvuši par vieniem no ikoniskākajiem filmas priekšmetiem.

Fords reiz intervijā atzina, ka šie priekšmeti viņam ir īpaši svarīgi, jo "Indiānas cepure un pletne ir vairāk nekā tikai rekvizīti – tie ir daļa no Džonsa personības. Tā ir lieta, ko uzvelkot, es uzreiz atkal kļūstu par Indiānu. Tas man vienmēr atgādinās par tām filmām un par piedzīvojumiem, ko mēs kopā piedzīvojām."

foto: Felix Images / Alamy/ Vida Press
Aktieris Harisons Fords paņēma Indiānas Džonsa cepuri un pletni.
Aktieris Harisons Fords paņēma Indiānas Džonsa cepuri un pletni.

Harija Potera brilles, slota un burvju nūjiņas

Vairākus ikoniskus priekšmetus no filmēšanas laukuma paņēmuši arī filmas "Harijs Poters” zvaigznes. Galvenās lomas atveidotājs Daniels Radklifs, pēc "Harija Potera" sēriju noslēguma, paņēma sev līdzi dažus īpaši vērtīgus priekšmetus. Starp tiem bija Harija Potera ikoniskās brillītes un Pērkona zibens zibenīgā slota, kas kļuva par neatņemamu daļu no Harija tēla un burvju pasaules. Radklifs reiz atzina, ka šie priekšmeti viņam ir ļoti īpaši: "Es nespēju iedomāties, ka pēc tik daudziem gadiem varētu aiziet no šīs pieredzes, nepaņemot līdzi kaut ko tik simbolisku kā Harija brilles. Tās mani ir pavadījušas gandrīz visās filmās, un tās vienmēr man atgādinās šo brīnišķīgo ceļojumu."

Arī aktrise Emma Vatsone, kura filmā atveidoja Hermioni, ieguva īpašu saikni ar savu varoni, un pēc filmēšanas noslēguma viņa paņēma mājās divus ļoti simboliskus priekšmetus – Hermiones laika pagriežamo pulksteni un burvju nūjiņu. Laika pagriežamais pulkstenis kļuva par svarīgu priekšmetu filmā "Harijs Poters un Azkabanas gūsteknis", kur Hermiones tēls to izmantoja, lai ceļotu laikā un vienlaikus apgūtu vairākus priekšmetus Cūkkārpā. Vatsone par šo piemiņas lietu teica: "Hermione man ir mīļš tēls, un šie priekšmeti man atgādina ne tikai par varoni, bet arī par visiem tiem gadiem, kurus es pavadīju kopā ar pārējiem aktieriem un filmēšanas grupu. Tie ir daļa no manis."

foto: David Vilaplana / Alamy/ Vida Press
Daniels Redfliks paņēmis līdzi "Harija Potera" slotu.
Daniels Redfliks paņēmis līdzi "Harija Potera" slotu.

Seriāla "Draugi” ikoniskās lietas joprojām pie varoņiem

Leģendārā seriāla "Draugi” aktieri no filmēšanas laukuma paņēma īpašus priekšmetus, kas simbolizē gadiem ilgo laiku, ko viņi pavadīja kopā.

Dženifera Anistone paņēma sev ikonisko dzelteno attēla rāmi, kas visu seriālu laikā atradās ap Monikas un Reičelas dzīvokļa durvju actiņu, savukārt Metjū Perijs pēc seriāla beigām paņēma savu ērtāko biroja krēslu. Lisa Kudrova paņēma par piemiņu savas varones Fēbes ikonisko gredzenu, Kortnija Koksa vairākus virtuves priekšmetus no Monikas dzīvokļa, bet Metjū Leblāns paņēma Džoija bārbiju lelli, kas parādījās vienā no seriāla epizodēm.

foto: Nataliia Samsonenko / Alamy/ Vida Press
"Draugi" ikoniskais dzeltenais rāmītis tagad atrodams Dženiferas Anistones mājās.
"Draugi" ikoniskais dzeltenais rāmītis tagad atrodams Dženiferas Anistones mājās.

Zobeni un āmurs

Vairāki aktieri no filmēšanas laukuma paņēmuši savu varoņu iecienītus ieročus, tai skaitā Vigo Mortensens pēc "Gredzenu pavēlnieka" filmēšanas sev līdzi paņēma Aragorna zobenu, kas bija viņa varoņa galvenais ierocis visās trīs filmās. Mortensens bija ļoti saistīts ar savu varoni, un viņš pats personīgi lūdza iespēju šo priekšmetu saglabāt kā suvenīru.

Savukārt aktieris Breds Pits, filmējoties "Troja", paņēma sev līdzi Ahilleja zobenu un vairākus bruņu elementus, kas tika izgatavoti speciāli viņa lomai.

Bet aktieris Kriss Hemsvorts, filmējoties kā Tors, paņēma sev līdzi vairākas Mjolnira kopijas – Toras leģendāro āmuru, kas ir viņa galvenais ierocis visā "Marvel" filmu sērijā. Aktieris atzina, ka viņam pat ir izdevies izmantot Mjolnira kopijas kā interjera detaļas savās mājās. Viņš reiz jokoja: "Man ir vismaz pieci Mjolniri – viens ir manā guļamistabā, viens dzīvojamā istabā, un viens manā birojā. Tas ir lielisks aksesuārs, un bērniem patīk ar to spēlēties."

foto: propstore.com/Shutterstock/ Vida Press
Kriss Hemsvorts paņēma sev līdzi vairākas Mjolnira kopijas.
Kriss Hemsvorts paņēma sev līdzi vairākas Mjolnira kopijas.

Viens izvēlas drēbes, bet cits veļas mašīnas pogu un viltus bārdu

Vairākas kino zvaigznes, kā, piemēram, Millija Bobija Brauna un Tarons Edžertons, līdzi paņēmuši varoņu apģērbus, kamēr citi izvēlējušies saglabāt gana smieklīgus un neparastus suvenīrus.

Kristofers Hivju pēc "Troņu spēles" paņēma mājās savu varoņa viltus bārdu, kamēr Elizabete Olsena, filmējoties "Atriebējs" filmās, paņēma līdzi Vandas veļas mašīnas pogu no "WandaVision".

Savukārt Dženifera Lourensa, filmējoties filmā "Amerikāņu afēra", paņēma savu varones pilnīgi nepraktisko tīrīšanas ierīci, kuru viņa filmā izmantoja, lai tīrītu māju. Viņa smējās, ka šī ierīce bija "tik bezjēdzīga, bet tajā pašā laikā ļoti jautra."

foto: HBO/BSkyB/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kristofers Hivjs (otrais no labās) pēc "Troņu spēle" paņēma mājās savu varoņa viltus bārdu.
Kristofers Hivjs (otrais no labās) pēc "Troņu spēle" paņēma mājās savu varoņa viltus bārdu.