Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Leģendārais "Draugi" dīvāns pārdots izsolē par iespaidīgu summu
foto: ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Leģendārajam seriālam "Draugi" aprit 30 gadi.
TV

Leģendārais "Draugi" dīvāns pārdots izsolē par iespaidīgu summu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Skatītāju iemīļotais seriāls "Draugi" (Friends) šogad atzīmē 30 gadu jubileju. Par godu seriāla jubilejai, pirmdien tika rīkota izsole, kurā fani varēja savā īpašumā iegūt lietas no filmēšanas laukuma.

Leģendārais "Draugi" dīvāns pārdots izsolē par ies...

Septembra beigās "Warner Bros. Television" un "Julien's Auctions" paziņoja, ka vairāki priekšmeti no populārā seriāla uzņemšanas laukuma, tostarp Central Perk slavenā oranžā dīvāna reprodukcija, kostīmi, kas piederējuši katram no varoņiem, un rekvizīti no katras sezonas, tika pārdoti izsolē par godu seriāla 30 gadu jubilejai.

foto: David Buchan/Shutterstock/ Vida Press
Vairāki seriāla fani savā īpašumā ieguva eksluzīvas lietas.
Vairāki seriāla fani savā īpašumā ieguva eksluzīvas lietas.

Izsoles laikā, kas tika nosaukta par "The One with the 30-Year Anniversary Auction", tika pārdoti 110 priekšmeti, un daudzi no tiem pārsniedza paredzētās cenas. Tā, piemēram, reprodukcija ar draugu iemīļoto oranžo dīvānu, kas tika uzskatīta par izsoles lielāko vērtību, tika pārdota par 29 250 dolāriem – gandrīz 15 reizes vairāk nekā sākotnēji prognozētais 2 000 dolāru.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Draugu kompānija aizvadīja daudzas fanu iemīļotas ainas uz oranžā dīvāna.
Draugu kompānija aizvadīja daudzas fanu iemīļotas ainas uz oranžā dīvāna.

Arī citi priekšmeti tika pārdoti par daudz lielāku summu nekā gaidīts, piemēram, Rosa Gellera kausa trofeja no 3. sezonas epizodes "The One with the Football", kas tika pārdota par 9 100 dolāriem – 30 reizes vairāk nekā sākotnēji lēstie 300 dolāri.

Monikas Gelleres brūnā svītrainā blūze no 9. sezonas tika pārdota par 2 275 dolāriem, bet Čendlera Binga zilais kašmira džemperis no 7. sezonas tika pārdots par 6 500 dolāriem. Arī Reičelas Grīnas džemperis no epizodes "The One With The Truth About London" tika pārdots par 6 500 dolāriem – vairāk nekā sešas reizes pārsniedzot sākotnējo 1 000 dolāru vērtējumu.

Daudzas citas mēbeles un rekvizīti no varoņu dzīvokļiem tika pārdoti par tūkstošiem dolāru. Piemēram, Rosa dzīvokļa kumode tika pārdota par 10 400 dolāriem, un tādi rekvizīti kā brīdinājuma afiša ar policijas skici ar Džoiju Tribbiani no 5. sezonas tika pārdota par 520 dolāriem.

foto: Julien's Auctions/Bournemouth News/Shutterstock/ Vida Press
Rosa dzīvokļa kumode tika izsolīta par teju 10,5 tūkstošiem ASV dolāru.
Rosa dzīvokļa kumode tika izsolīta par teju 10,5 tūkstošiem ASV dolāru.

Izsolē piedalījās fani no vairāk nekā 30 valstīm, tostarp Austrālijas, Francijas, Īrijas un Dienvidkorejas, un tā notika gan tiešsaistē, gan klātienē. 

Izsole notika mazāk nekā gadu pēc tam, kad Metjū Perijs nomira 54 gadu vecumā 2023. gada oktobrī pēc nejaušas narkotiku pārdozēšanas.