Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Karaliene Elizabete II cīnījās ar kaulu vēzi, atklāj bijušais premjerministrs Boriss Džonsons
foto: REUTERS/SCANPIX
Karaliene Elizabete II un Boriss Džonsons.
Slavenības

Karaliene Elizabete II cīnījās ar kaulu vēzi, atklāj bijušais premjerministrs Boriss Džonsons

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons savā jaunajā memuārā "Unleashed" apgalvo, ka karaliene Elizabete II vairāk nekā gadu pirms savas nāves cīnījās ar kaulu vēzi.

Karaliene Elizabete II cīnījās ar kaulu vēzi, atkl...

Džonsons raksta, ka "vairāk nekā gadu viņai bija kaulu vēža forma, un ārsti bija noraizējušies, ka jebkurā brīdī viņas veselības stāvoklis varētu strauji pasliktināties."

Karaliene nomira 2022. gada 8. septembrī 96 gadu vecumā. Sākotnēji viņas nāves apliecībā kā nāves iemesls bija norādīts "vecums."

Džonsons, kurš dažas dienas pirms karalienes nāves atkāpās no premjerministra amata, savā memuārā arī atklāj, ka pēdējās tikšanās reizē ar karalieni viņa izskatījusies bālāka un viņai bijušas tumšas zilas plankumi uz rokām un plaukstu locītavām. Tomēr, neskatoties uz fiziskajiem simptomiem, Džonsons norādīja, ka karalienes prāts palicis ass līdz pat pēdējam brīdim.

Karalienes Elizabetes II valsts bēres Vestminsteras abatijā

Karalienes valsts bēres notikušas 19. septembrī, Vestminsteras abatijā. Bēres apmeklējuši daudzu pasaules valstu līderi. Pēc karalienes došanās mūžībā par Lielbritānijas ...

Bakingemas pils nav komentējusi Džonsona memuāra apgalvojumus.

Karaliene Elizabete nomira Balmorālas pilī Skotijā, un viņas dēls, karalis Čārlzs III, nesen atklāja, ka tā bijusi viņas apzināta izvēle.

Runājot par karalienes Elizabetes lēmumu pavadīt savas pēdējās dienas Balmoralā, karalis Čārlzs Skotijas parlamenta atklāšanas runā sacīja: "No personiskās perspektīvas Skotija vienmēr ir bijusi īpaši nozīmīga vieta manai ģimenei un man pašam. Mana mirusī māte īpaši vērtēja laiku, ko pavadīja Balmoralā, un tieši tur, viņai vismīļākajā vietā, viņa izvēlējās pavadīt savas pēdējās dienas."

Pasaules līderi Vestminsteras zālē atvadās no karalienes Elizabetes II

ASV prezidents Džo Baidens, Japānas imperators Naruhito, Francijas prezidents Emanuels Makrons un citi pasaules līderi svētdien izrādījuši cieņu mūžībā aizgājušajai ...