Fani šokā! Liza Marija Preslija divus mēnešus viesistabā glabājusi dēla Bendžamina līķi
foto: Mediapunch/Shutterstock/ Vida Press
Lizu Mariju Presliju ļoti satriekusi viņas dēla Bendžamina Keo pašnāvība 2020. gada 12. jūlijā.
Slavenības

Fani šokā! Liza Marija Preslija divus mēnešus viesistabā glabājusi dēla Bendžamina līķi

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Šonedēļ klajā nāca Lizas Marijas Preslijas memuāri "From Here to the Great Unknown", ko pēc Preslijas nāves 2023. gada janvārī pabeigusi viņas meita, aktrise Railija Keo. Tajos rakstītais šokējis Preslijas fanus – dziedātāja divus mēnešus mājās turējusi dēla Bendžamina Keo līķi.

Fani šokā! Liza Marija Preslija divus mēnešus vies...

Memuāros pausts, ka Lizu Mariju Presliju ļoti satriekusi viņas dēla Bendžamina Keo pašnāvība 2020. gada 12. jūlijā, ka viņa nav spējusi viņu apglabāt un vēl divus mēnešus turējusi mājās. Viņa dēla ķermeni turējusi sausā ledū mājas viesistabā. 

Railija Keo ir aizstāvējusi savu nelaiķi māti Lisu Mariju Presliju pēc tam, kad šīs šokējošās atklāsmes likušas daudziem uzskatīt šādu uzvedību par "slimu”. 

Railija norādīja, ka Presliju neuztrauktu sabiedrības viedoklis par viņas neparasto lēmumu. "Patiesība ir tāda, ka tas bija Covid-19 laiks, un apbedīšanas plāni bija ļoti neskaidri. Mums vajadzēja nokļūt līdz Greislendai, un tas bija ļoti grūti, jo bija Covid, un mēs nezinājām, kas ieradīsies, tāpēc bija nepieciešama rūpīga plānošana." 

Savā memuārā "No šejienes uz lielo nezināmo," ko pēc mātes nāves 2023. gadā pabeidza Railija, Preslija rakstīja, ka nebija pārliecināta, vai apbedīs savu dēlu Greislendā vai Havaju salās, kas novilcināja procesu. 

"Viņa nevēlējās, lai viņa ķermeni varētu kāds aizskart. Mēs nākam no diezgan publiskas ģimenes, tāpēc es domāju, ka viņa vienkārši vēlējās kontrolēt situāciju," atzīst Railija. 

Bendžamins nomira 2020. gada jūlijā, 27 gadu vecumā.  Kalifornijas štata likums neprasa tūlītēju apbedīšanu, un Preslija savā grāmatā rakstīja: "Es atradu ļoti līdzjūtīgu bēru nama īpašnieci. Es viņai teicu, ka mana tēva klātbūtne mājās pēc viņa nāves man ļoti palīdzēja, jo varēju pie viņa aiziet, pavadīt laiku un runāt ar viņu. Viņa atbildēja: "Mēs atvedīsim Benu pie jums. Jūs varat viņu turēt pie sevis." 

"Es tik ļoti pieradu pie viņa, rūpējoties par viņu un turot viņu blakus," Preslija rakstīja. "Es domāju, ka tas izbiedētu jebkuru citu, ka viņu dēls ir tur, bet mani tas nebiedēja." 

Neilgi pēc tam viņš tika apglabāts Greislendā, blakus savam slavenajam vectēvam Elvisam Preslijam.