Keita Midltone vairs nav ieinteresēta nodrošināt mieru starp Viljamu un Hariju
foto: Shutterstock
Keitai Midltonei agrāk bija ļoti draudzīgas attiecības ar princi Hariju.
Slavenības

Keita Midltone vairs nav ieinteresēta nodrošināt mieru starp Viljamu un Hariju

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Avoti jau ilgstoši ir uzstājuši, ka Keita Midltone vēlējusies ieņemt samierinātājas lomu starp prinčiem Viljamu un Hariju, tomēr pēc savas cīņas ar vēzi Velsas princese, šķiet, koncentrējas uz citām prioritātēm.

Keita Midltone vairs nav ieinteresēta nodrošināt m...

Kristofers Andersens, grāmatas "Karalis" autors, pastāstīja, ka Saseksas hercogs un hercogiene vairs nav Keitas uzmanības centrā. Tā vietā 42 gadus vecā Keita ir pilnībā koncentrējusies uz monarhijas nākotnes saglabāšanu kopā ar Viljamu un savu vīratēvu, karali Čārlzu III.

"Ideja, ka Keitai joprojām būtu laiks un enerģija turpināt spēlēt samierinātāju, ir bezjēdzīga," apgalvoja Andersens. "Viņa mēģināja vairākus gadus un beidzot atmeta tam ar roku. Viņa darīja, ko spēja, bet tas nebija pietiekami, lai izveidotu tiltu starp Viljamu un Čārlzu no vienas puses un Hariju no otras."

Midltone šobrīd koncentrējas uz pakāpenisku atgriešanos pie karaliskajiem pienākumiem, vienlaikus prioritizējot savu veselību.

"Mēs nesen esam redzējuši iepriecinošas pazīmes par Ketrīnas atveseļošanos," paskaidroja karaliskais eksperts Ričards Ficsvilliams. "Kā viņa pati ir teikusi, viņas prioritāte ir būt bez vēža. Velsas ģimenei ir bijis ļoti grūts gads. Viņa ir pabeigusi savu profilaktiskās ķīmijterapijas kursu. Viljams, kamēr veic dažus karaliskos pienākumus, ir bijis ļoti atbalstošs… bet Ketrīna vēlēsies izvairīties no jebkā, kas veicina negatīvu enerģiju."

Harijam kopš 2020. gada, kad viņš un Megana atteicās no karaliskajiem pienākumiem, ir sarežģītas attiecības ar ģimeni. Tajā laikā pāris paziņoja, ka viņu lēmumu atkāpties no augstākās kārtas karaliskajiem locekļiem izraisīja neizturamā preses iejaukšanās un rasistiskās attieksmes no britu medijiem.

Kopš tā laika Harijs ir detalizēti aprakstījis savas saspīlētās attiecības ar ģimeni televīzijas intervijās, dokumentālajās filmās un savā memuārā. Harijs memuārā attēlojis Keitu kā aukstu un nepieņemošu pret Meganu Mārklu savā grāmatā "Liekais”, kurā viņš ļoti negatīvi aprakstīja karalisko ģimeni.

Savā grāmatā Harijs apgalvo, ka strīda laikā 2019. gadā Viljams nosaucis viņa sievu par "sarežģītu" un "rupju", pēc tam saķēris viņu aiz apkakles un nogrūdis zemē. Harijs guva skrambas un zilumus, nokrītot uz suņa bļodas. Harijs arī apgalvo, ka Čārlzs mudinājis brāļus samierināties. Pēc Čārlza tēva, prinča Filipa, bērēm 2021. gadā karalis lūdzis: "Lūdzu, zēni, nepadariet manas pēdējās dzīves gadus par murgiem."

Britu raidorganizācijas vadītāja un fotogrāfe Helēna Čarda sacīja, ka Keita ir pazīstama ar spēcīgām sarunu prasmēm, tomēr viņa šobrīd "neplāno veidot attiecības ar princi Hariju." "Princis Harijs vēlēsies sazināties ar princesi Ketrīnu," apgalvoja Čarda. "Princim Harijam būs nepatīkami saņemt klusēšanas attieksmi – un karaliskā ģimene to labi apzinās."

Avoti iepriekš stāstīja, ka Harija zvani un vēstules viņa tēvam paliek bez atbildes. Viņa mēģinājumi sazināties ar Viljamu caur īsziņām, zvaniem un ziņojumiem tiek "līdzīgi ignorēti."

Harijs un Megana, Viljams un Ketrīna kopā ar karalisko ģimeni ierodas Vestminsteras zālē, kur pārvests karalienes šķirsts 2022. g. 14. IX

"Ketrīna pēdējā gada laikā ir centusies veidot mieru," apgalvoja Kinseja Šofīlda, podkāsta To Di For Daily vadītāja. "[Taču] Harijs un Megana šobrīd nav Velsas prinča un princeses uzmanības lokā. Ketrīna koncentrējas uz savu veselību un ģimeni. Harija un Meganas nepārtrauktās aktivitātes viņiem šobrīd ir mazsvarīgas."

"Pat ja Ketrīna šobrīd ir atveseļojusies... realitāte ir tāda, ka vēzis ir atstājis savu nospiedumu uz karaļa Čārlza veselību," apgalvoja Šofīlda, atsaucoties uz 75 gadus veco monarhu, kurš cīnās ar slimību. "Princim Viljamam un Ketrīnai būs jāgatavojas pilnīgai pārmaiņai – no privātuma un intimitātes, kādā viņi līdz šim dzīvojuši, līdz Viljama [galu galā] uzkāpšanai tronī," sacīja Šofīlda. "Viņi plāno, kā audzināt pusaudžus šāda veida uzmanības centrā. Cik daudz piekļuves pasaulei būs. Kā aizsargāt savus bērnus."