Trakā pasaule

VIDEO: āzis aizbēg no saimniekiem, piedalās pusmaratonā un nopelna medaļu!

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kanādā āzis kļuvis par interneta sensāciju, pēc aizbēgšanas no saimnieka piedaloties pusmaratonā.

VIDEO: āzis aizbēg no saimniekiem, piedalās pusmar...

​Āzis Džošua savā nodabā ganījies, kad svētdien gar viņu noskrējuši Ņūfaundlendas pilsētas Konsepšenbejsautas "T’Railway Trek" pusmaratona dalībnieki. Ilgi nedomādams, āzis viņiem piebiedrojies un kopā ar cilvēkiem noskrējis četrus kilometrus.

Izbrīnītais Džošua saimnieks Džeremijs Teilors par āža pazušanu uzzināja no sociālajiem plašsaziņas līdzekļiem. Ar likumsargu palīdzību saimnieka ģimenes locekļiem izdevies bēgli atrast, un viņi kopā šķērsoja finiša līniju, paziņoja Konsepšenbejsautas mērs Darins Bents. "Mēs ļoti ātri uzlikām viņam uz kakla medaļu un viņš kļuva par īstu zvaigzni."

11 gadus vecais āzis kļuva par vietējo zvaigzni, ar kuru labprāt vēlējās nofotografēties pusmaratona dalībnieki. Viņš jau uzaicināts uz nākamgada sacensībām. 

Āzis Džošua nebūt nav pirmais dzīvnieks, kurš skrējis pusmaratonu. 2013. gadā ASV Indiānas štata Evansvilā no saimnieka aizbēgušais labradors Būgijs noskrēja lielāko daļu distances, par ko saņēma medaļu, vēsta "Metro". Būgija 2 stundas un 15 minūtes bija labāks rezultāts nekā lielākajai daļai skrējēju.