FOTO: no ikdienas priekšmeta līdz modes virsotnēm - Džidži Hadida saviļņo publiku ar savu DHL lentes kleitu
foto: 1 / BACKGRID/ Vida Press
Modele Džidži Hadidi pārsteidz ar DHL kleitu.

FOTO: no ikdienas priekšmeta līdz modes virsotnēm - Džidži Hadida saviļņo publiku ar savu DHL lentes kleitu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Šķiet, ka augstā mode arvien biežāk iedvesmojas no ikdienas priekšmetiem, kā to apliecina modeles Džidži Hadidas DHL lentes kleita Vetements modes skatē Parīzes modes nedēļā.

FOTO: no ikdienas priekšmeta līdz modes virsotnēm ...

Modele bija tērpta pieguļošā, bez lencēm veidotā mini kleitā, kas bija pilnībā veidota no dzeltenās un sarkanās DHL iepakojuma lentes, pat viņas kurpes bija pieskaņotas ar to pašu materiālu.

Šis tērps izraisīja plašu reakciju sociālajos tīklos: "Viņa piegādāja," rakstīja kāds komentētājs, savukārt cits piebilda: "FedEx tagad ir 24 stundas laika atbildēt."

foto: 1 / BACKGRID/ Vida Press
Modele Džidži Hadidi pārsteidz ar DHL kleitu.
Modele Džidži Hadidi pārsteidz ar DHL kleitu.

Lai gan lentes izmantošana kā tekstils var šķist kaut kas jauns, šāda mode nav pilnīgi sveša. Jau 2017. gadā dizainers Rāfs Simons izmantoja speciāli drukātu lenti, lai nostiprinātu modeļu jostasvietas, savukārt Džeremijs Skots, iedvesmojies no atkritumu tēmas, savā Moschino kolekcijā iekļāva lentes dekorācijas. 2022. gadā arī Kima Kardašjana izraisīja ažiotāžu, kad viņa parādījās Balenciaga skatē Parīzē, gandrīz pilnībā ietinusies Balenciaga zīmola dzeltenajā un melnajā lentē.

Kā ziņoja The New York Times galvenā modes kritiķe Vanesa Frīdmane, Kardašjanas tērps radīja "lipīgas lentes skaņu", kad viņa staigāja.

Lente kļuva populāra arī modes šovos, piemēram, Project Runway, kur lentes kleitas veidošana bija biežs izaicinājums. 2010. gadā Lady Gaga, sadarbībā ar Bejonseju, uzstājās "Telephone" mūzikas videoklipā, valkājot vien dažas dzeltenas brīdinājuma lentes kā apģērbu.

2011. gadā Aiovas štata universitāte rīkoja savu pirmo ikgadējo lentes modes šovu, kurā piedalījās tikai dizaini, kas pilnībā veidoti no lentes. Lai gan pasākums tika atcelts 2015. gadā zema interešu līmeņa dēļ, radošiem lentes dizaineriem iespējas vēl pastāv. Ar tādiem zīmoliem kā Vetements un Balenciaga, kas atkal pievērš uzmanību šim netradicionālajam materiālam, šķiet, ka lentes rullis vēl nav beidzies.