Populāras "Netflix" komēdijas uzņemšanas laukumā vīrietis cieš negadījumā un zaudē atmiņas par desmit dzīves gadiem
foto: Shutterstock
Pret "Netflix" tiesā iesniegta prasība.
Kino

Populāras "Netflix" komēdijas uzņemšanas laukumā vīrietis cieš negadījumā un zaudē atmiņas par desmit dzīves gadiem

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Strādājot par tehniķi "Netflix" populārajā filmā "Me Time", kurā galvenās lomas atveido aktieri Kevins Hārts un Marks Vālbergs, 41 gadus vecais Maikls Oronozs nokrita no 10 metru augstuma pēc tam, kad bija atbalstījies pret, iespējams, bojātiem un nepiestiprinātiem vārtiem.

Populāras "Netflix" komēdijas uzņemšanas laukumā v...

Kritiens izraisīja smagas traumas — lauztu žokli, lauztus augšstilba kaulus, sabrukušu plaušu un smadzeņu traumu, kas atņēma viņam spēju staigāt un runāt. Viņš arī neatcerējās desmit gadus no savas dzīves pirms negadījuma, ieskaitot savu kāzu dienu un piecu bērnu dzimšanu.

Maikla sieva Selīna, kura ar viņu ir kopā jau 16 gadus, sacīja: "Tas noteikti ir pilnībā mainījis mūsu dzīvi." Maikla atveseļošanās ir bijusi lēna. Viņam nācās no jauna mācīties staigāt un runāt. Viņš joprojām cīnās ar īstermiņa atmiņas zudumu.

Pāris 2023. gadā iesniedza prasību pret "Hudson Pacific Properties", kompāniju, kurai pieder "Sunset Gower Studios", kur tika filmēta filma. Viņi cer, ka viņu stāsts varētu rosināt pārmaiņas attiecībā uz drošību filmēšanas laukumos.

Selīna atceras brīdi, kad uzzināja par vīra negadījumu: "Es atceros, kā noliku klausuli, un mana sirds pamira." Pēc negadījuma Maikls vairākas reizes operēts, un viņa atveseļošanās process turpinās, taču viņu dzīve nekad vairs nebūs tāda, kāda tā bija agrāk.

Selīna kopā ar Maiklu audzina piecus bērnus, visi jaunāki par 16 gadiem. "Man bija jāpasaka bērniem, un tas bija pats grūtākais. Viņi visi sēdēja uz dīvāna un raudāja."

Maikls kritiena brīdī strādāja uz paaugstinātas platformas. Maikls un viņa sieva Selīna ir iesnieguši prasību pret studiju, cerot veicināt izmaiņas attiecībā uz drošību filmēšanas laukumos. "[Maikls] izkrita cauri vārtiem, kas bija nepareizi, nedroši un bīstami, ņemot vērā to uzstādīšanas veidu un atvēršanas mehānismu," teikts prasībā.

Pāra advokāts Aleksandrs Eisners sacīja, ka traumas televīzijas un filmu uzņemšanas laukumos ir "izplatītas". "Šīs ir ļoti vecas studijas," sacīja Eisners. "Tā, kurā Maikls nokrita, tika uzbūvēta 1957. gadā. Uz tās pašas "Sunset Gower" teritorijas ir arī citas, kas ir vairāk nekā 100 gadus vecas. Būvnormatīvi nosaka, ka nav pienākuma atjaunot objektus atbilstoši modernajiem drošības standartiem, ja vien neveicat būtisku renovāciju."

"Vārtu slēdzene bija salauzta, un vārti atvērās nepareizā virzienā," viņš turpināja. "Un viņi to zināja. "Netflix" un "Hudson" veica teritorijas apskati trīs mēnešus pirms Maikla kritiena, kad tika sākta "Me Time" producēšana. Viņi uzņēma divas fotogrāfijas ar šiem vārtiem — vienu, kur vārti bija aizsieti ar auklu, kas liecināja, ka kāds zināja par salauzto slēdzeni, un otru, kur aukla bija nokritusi, un vārti bija atvērti, norādot, ka tie atvērās nepareizā veidā. Viņi bija pilnībā informēti par šo situāciju," piebilda Eisners, "bet kādu iemeslu dēļ izvēlējās to nelabot."

Saskaņā ar advokāta teikto, aprūpes plāns, ko izstrādājuši Maikla ārsti, un kurā ietilpst nākotnes medicīniskās izmaksas un zaudētā alga, tiek lēsts 14 miljonu dolāru apmērā. Abas puses šobrīd ir mediācijas procesā.

"Es nevēlos, lai kādai citai sievai būtu jāpiedzīvo tas, ko piedzīvoju es," sacīja Selīna. "Es teicu Maiklam: "Kungs izglāba tavu dzīvību kāda iemesla dēļ. Varbūt tas bija, lai izglābtu citu cilvēku dzīvības." Mums ir jādalās savā stāstā, jo tas varētu novērst līdzīgus gadījumus nākotnē."