Kino

"Oskaram" izvirzītā latviešu filma "Straume" platformā "Rotten Tomatoes" saņēmusi 100% vērtējumu

Violanta Dzene

Jauns.lv

Latvijas animācijas filma "Straume", kas izvirzīta arī prestižajam “Oskaram”, populārajā filmu platformā "Rotten Tomatoes" izpelnījusies maksimālo 100% novērtējumu.

"Oskaram" izvirzītā latviešu filma "Straume" platf...

Animācijas filmas “Straume” galvenais varonis Kaķis ir izteikts vientuļnieks. Kad viņa mājas iznīcina milzu plūdi, viņš atrod patvērumu nelielā laivā kopā ar citiem dzīvniekiem. Lai izdzīvotu, Kaķim būs jāiemācās sadarboties. Kopā ar Kapibaru, Lemuru, Suni un Putnu viņš ceļo cauri noslēpumainām ainavām, mācoties pielāgoties jaunajai, cilvēku neapdzīvotajai pasaulei.  

Filmas “Straume” pirmizrāde kinoteātrī “Splendid Palace”.

Plašā skatītāju lokā "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvo Ginta Zilbaloža animācijas filma "Straume"

No 29. augusta kinoteātros visā Latvijā varēs noskatīties vienu no šī gada gaidītākajiem kino notikumiem – pasaulē godalgoto Ginta Zilbaloža ...

Ginta Zilbaloža animācijas filma, kas savu pirmizrādi piedzīvoja 28.augustā, ir kļuvusi par pēdējo laiku lielāko Latvijas kino starptautisko sensāciju - filma tika demonstrēta prestižā Kannu kinofestivāla konkursa programmā "Īpašais skatiens" kā vienīgā animācijas filma, Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguvusi četras balvas, to skaitā žūrijas un skatītāju balvu.

Filma guvusi ārzemju preses, izplatītāju un skatītāju uzmanību un, sākot no šī rudens, to demonstrēs kinoteātros daudzviet pasaulē, tai skaitā ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā, Japānā, Austrālijā un citviet. Filmā "Straume" animācijas nākotni saskata pasaulē slavenais režisors Giljermo del Toro (Guillermo del Toro), kurš par filmu izteicies platformā “X”. 

No kreisās – producents Matīss Kaža, 3D mākslinieks Pēteris Tenisons, režisors Gints Zilbalodis, 3D māksliniece Kristina Rezviha, skaņu režisors Gurvals Koiks-Gallass, 3D mākslinieks Konstantīns Višņevskis, NKC vadītāja Dita Rietuma, Francijas producents Rons Diānss (Sacrebleu Productions), ražošanas vadītāja Francijā Virdžīnija Gilmino, galvenais animators Leo Silī-Pelisjē, Beļģijas producents Gregorijs Zalkmans (Take Five) un komponists Rihards Zaļupe.

Filma “Straume” Kannu kino festivālā

Ar septiņas minūtes ilgām stāvovācijām trešdien, 22. maijā, pasaules pirmizrādi svinēja Latvijas režisora Ginta Zilbaloža animācijas filma „Straume / Flow”

Par šo filmu saņemts augsts vērtējums (100%) ne tikai platformā "Rotten Tomatoes", bet arī tādā labi zināmā platformā kā IMDB, kas to novērtējusi ar vērtējumu 8,1.


Šoruden filma turpinās ceļu, piedaloties vairākos būtiskos pirmklasīgos kinofestivālos no Eiropas līdz Āzijai un Ziemeļamerikai, un filmas komanda tic, ka filmas līdzšinējie starptautiskie panākumi ļaus latviešu filmai beidzot aizsniegties līdz "Oskara" balvai.