Hale Berija pauž sarūgtinājumu, ka joprojām ir vienīgā melnādainā aktrise, kura saņēmusi “Oskaru” par galveno lomu
foto: Shutterstock
Aktrise Halle Berija.
Slavenības

Hale Berija pauž sarūgtinājumu, ka joprojām ir vienīgā melnādainā aktrise, kura saņēmusi “Oskaru” par galveno lomu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Aktrise Hale Berija paudusi sarūgtinājumu, ka joprojām ir vienīgā melnādainā sieviete, kas jebkad saņēmusi godalgoto “Oskaru” par labāko aktrises lomu.

Hale Berija pauž sarūgtinājumu, ka joprojām ir vie...

Hale Berija šo balvu saņēma 2002. gada “Oskara” balvas pasniegšanas ceremonijā par filmu “Monstru balle”, un kopš tā laika 22 gadu laikā balvu kā labākā aktrise ir saņēmusi tikai viena cita krāsainā sieviete (Mišela Jū par filmu “Viss un visur vienlaicīgi”).

Toreiz saņemot prestižo kino apbalvojumu, Berija ar asarām acīs pauda cerību, ka melnādainiem aktieriem Holivudā pavēršoties plašākas darba iespējas.

“Es joprojām esmu mūžīgi sarūgtināta par to, ka neviena melnādainā sieviete nav tikusi aiz manis pēc šīs labākās aktrises “Oskara” balvas, mani tas nepārtraukti skumdina gadu no gada,” sacīja Berija, piebilstot, ka tas noteikti nav tāpēc, ka nebūtu bijusi neviena, kas to būtu pelnījusi.

Kā divus piemērus, kas pelnījuši “Oskara” balvu, Berija minēja Andras Dejas sniegumu filmā “ASV pret Billiju Holideju” un Violas Deivisas sniegumu filmā “Ma Rainey's Black Bottom”.