Lady Gaga vairs necieš no slimības, kas viņai radīja sāpes no galvas līdz kājām
foto: Daniele Cifalà/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Dziedātāja un aktrise Lady Gaga.
Slavenības
2024. gada 10. septembrī, 16:22

Lady Gaga vairs necieš no slimības, kas viņai radīja sāpes no galvas līdz kājām

Gerda Ansone

Jauns.lv

Amerikāņu popzvaigzne un aktrise Lady Gaga kopš 2017. gada cieta no fibromialģijas un reiz pat spēcīgo sāpju dēļ bija spiesta atcelt koncertturneju.

Lady Gaga vairs necieš no slimības, kas viņai radī...

38 gadus vecā dziedātāja Lady Gaga (īstajā vārdā Stefānija Džoanna Andželīna Džermanota), kura devusies uz Venēcijas kinofestivālu, lai reklamētu savu jaunāko filmu “Džokers: Neprāts diviem” (“Joker: Folie à Deux”), vaļsirdīgi pastāstījusi par savu pašreizējo veselības stāvokli. Fiblomialģijas saasinājuma dēļ viņa 2018. gadā bija spiesta atlikt Eiropas koncertturneju. Kad veselības stāvoklis saasinājās, pasaules mēroga superzvaigznei neatlika nekas cits kā pārcelt koncertus uz vēlāku laiku.

Lady Gaga filmas “Džokers: Neprāts diviem” pirmizrādes vakarā Venēcijas kinofestivālā

Sarunā ar žurnāla “Vogue” reportieri Lady Gaga pieminējusi savu jaunāko koncertturneju “Chromatica Ball” un pastāstījusi par veselības stāvokļa ievērojamu uzlabošanos. “Kad es 2022. gadā devos “Chromatica Ball” turnejā, tā bija pirmā reize, kad uzstājos, neciešot sāpes,” atklāja dziedātāja.

Viņas dokumentālajā filmā “Gaga: piecas pēdas divas collas” (“Gaga: Five Foot Two”) ir detalizēti izklāstīts par dziedātājas pieredzētajām grūtībām pēdējo desmit gadu laikā, to skaitā arī par cīņu ar fibromialģiju. Dziedātājai tika diagnosticēta neizārstējamā saslimšana pēc tam, kad viņa koncerta laikā lauza gūžu. Tomēr simptomu smagums svārstās. Hita “Bad Romance” izpildītāja iepriekš intervijā Oprai Vinfrijai atzinusies, ka fibromialģija liek viņai ciest sāpes “no galvas līdz kājām” un viņa pat šaubās, vai jelkad spēs palikt stāvoklī.

Lady Gaga ar līgavaini ierodas Venēcijas kinofestivālā 2024 un parāda saderināšanās gredzenu

“Fibromialģija ir traucējumi, kam raksturīgas plašas muskuļu un skeleta sistēmas sāpes, ko papildina nogurums, miega un atmiņas traucējumi, un garastāvokļa maiņas,” informē medicine.lv. “Pētnieki uzskata, ka fibromialģija pastiprina sāpju izjūtas, ietekmējot veidu, kādā smadzenes apstrādā sāpju signālus. Simptomi dažkārt parādās pēc fiziskas traumas, operācijas, infekcijas vai smaga psiholoģiska stresa. Atsevišķos gadījumos simptomi pakāpeniski akumulējas laika gaitā, un to neizraisa kāds konkrēts notikums.”

“Sievietēm fibromialģija attīstās biežāk nekā vīriešiem. Daudzi cilvēki, kam ir šie traucējumi, piedzīvo arī galvassāpes, temporomandibulārās locītavas traucējumus, trauksmi un depresiju. Kaut arī fibromialģija vēl nav izārstējama, simptomu ierobežošanā un kontrolē var palīdzēt dažādi medikamenti, īpaši vingrinājumi, relaksācija un stresa mazināšanas pasākumi.”