Ketrīna O'Hāra skaidro, kāpēc “Bītldžūss Bītldžūss” turpinājums bija jāgaida tik ilgi: bija jāpiedzimst Džennai Ortegai
foto: ddp/Instar / Vida Press
Dženna Ortega, Vinona Raidere un Tims Bērtons.
Kino

Ketrīna O'Hāra skaidro, kāpēc “Bītldžūss Bītldžūss” turpinājums bija jāgaida tik ilgi: bija jāpiedzimst Džennai Ortegai

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/CNN

Uz kino ekrāniem atgriezusies režisora Tima Bērtona 1988.gada šausmu klasika "Bītldžūss Bītldžūss", taču bija jānotiek īpašai maģijai, lai filmas turpinājums tiktu piedzīvots.

Ketrīna O'Hāra skaidro, kāpēc “Bītldžūss Bītldžūss...

Filmas turpinājumā pēc negaidītas traģēdijas trīs Dīcu ģimenes paaudzes atgriežas mājās, Vinterriverā. Tur joprojām rēgojas Bītldžūss, un Lidijas dzīve sagriežas kājām gaisā, kad viņas dumpīgā pusaugu meita Astrīda atklāj noslēpumaino pilsētas modeli bēniņos, un nejauši tiek atvērts portāls uz viņsauli. Abās pasaulēs briest nepatikšanas, un ir tikai laika jautājums, līdz kāds nosauc Bītldžūsa vārdu trīs reizes, un nerātnais dēmons atgriežas, lai radītu tikai viņam raksturīgo jucekli.

Filmā atgriežas liela daļa jau iemīļotu aktieru, tai skaitā Maikls Kītons, Ketrīna O'Hāra un Vinona Raidere. Oriģinālajām zvaigznēm pievienojas arī jaunā aktrise Dženna Ortega, kas galu galā kalpojusi par "Bītldžūss Bītldžūss" turpinājuma iemeslu.

“Džennai bija jādzimst, jākļūst par aktrisi un jāstrādā kopā ar Timu,” nesenā intervijā sacīja O'Hara, skaidrojot, kāpēc bija nepieciešams tik ilgs laiks, lai filmai taptu turpinājums.

Viņa turpināja, ka Bērtons, “domājot par šīs jaunās meitenes dzīvi no viņas skatpunkta, iedziļinoties tajā un redzot, kāda apbrīnojama aktrise Ortega ir” saņēma iedvesmu, kas režisoram bija nepieciešama, lai taptu filmas turpinājums.

“Netflix” hita “Trešdiena” zvaigzne nebija vēl dzimusi, kad uz ekrāniem iznāca pirmais "Bītldžūss Bītldžūss", un oriģinālo filmu viņa redzēja tikai aptuveni deviņu gadu vecumā 2010. gadu vidū.

Ortega pastāstīja, ka Bērtons viņai piedāvājis "Bītldžūss Bītldžūss" lomu, kamēr viņi kopā strādāja pie “Trešdiena” otrās sezonas, kas balstīta uz citu tumšu un drūmu franšīzi - “Adamsa ģimenīte”.

“Es vienkārši tikos ar viņu par “Trešdienu”, un viņš man iedeva "Bītldžūss Bītldžūss" scenāriju,” atcerējās Ortega. “Es uzreiz izlasīju scenāriju, un redzot Tima aizraušanos ar to un arī ar pašu varoni Astrīdu, man šķita, ka lēmums par lomu ir pieņemts gandrīz uzreiz.”

Atkārtojot lomas, kas 80. gados palīdzēja viņu karjeras izaugsmei, Raidere un O'Hara sacīja, ka atgriešanās "Bītldžūss Bītldžūss" pasaulē ir gandarījums gan profesionālajā, gan personīgajā ziņā.