Miris slavenās "Titānika" dziesmas "My Heart Will Go On" vārdu autors Vils Dženingss
foto: Vida Press
Vils Dženingss.
Mūzika

Miris slavenās "Titānika" dziesmas "My Heart Will Go On" vārdu autors Vils Dženingss

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

80 gadu vecumā mūžībā devies dzejnieks Vils Dženingss, kurš sarakstījis slavenās kinofilmas "Titāniks" dziesmu “My Heart Will Go On”.

Miris slavenās "Titānika" dziesmas "My Heart Will ...

Dzejnieka veselība bija pasliktinājusies pēdējos piecus gadus.

Dženingss savas dzīves laikā ieguva divus "Oskarus", trīs "Grammy" balvas un divus Zelta globusus. Dženingss kopā ar komponistu Džeimsu Horneru ieguva “Oskara” balvu par "My Heart Will Go On", ko izpildīja dziedātāja Selīna Diona.

Dženingsa sarakstītā "My Heart Will Go On" ir viena no visu laiku pārdotākajām dziesmām, tai skaitā 1998. gada vispārdotākā. Par šo pašu dziesmu viņš saņēma arī  “Grammy” balvu.

Viņš saņēma arī “Oskara” balvu par dziesmu “Up Where We Belong” no filmas “Virsnieks un džentlmenis” un “Grammy” par Ērika Kleptona 1991. gada hitu “Tears in Heaven”.

2006. gadā viņš tika uzņemts Dziesmu autoru slavas zālē. 

Dzimis 1944. gada 27. jūnijā Kilgores pilsētā Teksasā, Dženingss sāka savu karjeru ar 1976. gada dziesmu “The Commitment”, pēc kuras kopā ar Ričardu Kettu sarakstīja Barija Manilova hitu “Looks Like We Made it”. Taču tieši viņa vārdi skaņdarbā “My Heart Will Go On” bija tie, kas viņu padarīja par superzvaigzni.

Viņš atzina, ka iedvesmu dziesmas tekstam bija guvis no “dzīvīgas” sievietes, kuru viņš bija saticis pirms diviem gadiem un kurai bija aptuveni 101 gads.