Trakā pasaule
2024. gada 6. septembrī, 13:16

VIDEO: Kosovas premjers izgāžas skolā, risinot matemātikas uzdevumu, kļūdu nepamana arī izglītības ministre - bet skolēni ir vērīgāki

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kosovas premjerministrs Albins Kurti nokļuvis neveiklā situācijā, sakarā ar jauno mācību gadu trešdien viesojoties kādā skolā un nespējot pie tāfeles pareizi atrisināt matemātikas uzdevumu.

VIDEO: Kosovas premjers izgāžas skolā, risinot mat...

Kad premjers pārliecinoši pabeidza risināt uzdevumu, klasē viņam visi aplaudēja, ieskaitot izglītības ministri Albēriju Nagavci. Taču vērīgas acis ātri pamanīja, ka atbilde ir nepareiza — x ir nevis 5, bet 0.

Pats nokaunējies premjerministrs nekavējās atzīt savu alošanos un paslavēt skolniekus.

“Pateicoties jūsu uzņemšanai, es atkal vēlējos sēsties skolas solā. Taču jāatzīst, ka tagad esmu priecīgs, ka tobrīd nebiju viens no skolniekiem, citādi nebūtu saņēmis sekmīgu atzīmi,” savā “Facebook” kontā atzina Kurti. “Vienkāršam matemātiskam vienādojumam, kā sapratu pirmajā mirklī, bija risinājums x=5 tāpat kā piecinieks, jo jums vēlu. Ja es padomātu nedaudz ilgāk, es būtu sapratis, ka pareizā atbilde x=0, taču nedomāju, ka tad man būtu pieticis drosmes paņemt krītu un rakstīt uz tāfeles jūsu klasē. Es atvainojos. Šī vienādojuma atrisinājums, kā jūs zināt labāk nekā jūsu premjerministrs, ir x=0.”