Oļegs Fiļs par bijušo sievu: "Viņa neizturēja naudas pārbaudījumu"
foto: no privātā arhīva
Miljonārs, Nurmuižas pils atjaunotājs un saimnieks Oļegs Fiļs sapratis: “Nav bezgalīgi iespējama bezmaksas šampanieša dzeršana, bezgalīga ballēšanās, draugu izklaidēšana un svešas naudas tērēšana.”
Slavenības
2024. gada 11. septembrī, 06:04

Oļegs Fiļs par bijušo sievu: "Viņa neizturēja naudas pārbaudījumu"

Inta Mengiša

Jauns.lv

Kādreizējais "ABLV" bankas līdzīpašnieks, tagad Nurmuižas pils saimnieks Oļegs Fiļs teic, ka pēc iepriekšējās sievas Santas Bernālas sānsoļa un mantkārīgajiem izgājieniem nav zaudējis ticību mīlestībai un tam, ka arī turīgam vīrietim iespējamas godīgas un skaistas attiecības.

Oļegs Fiļs par bijušo sievu: "Viņa neizturēja naud...

Oļegs teic, ka pēc šķiršanās nav kontaktējies ar bijušo sievu un pa šo laiku arī nejaušas satikšanās vai saskriešanās aci pret aci nav notikušas. “Es ar Santu nekomunicēju. Sākas jau septītais tiesvedības gads par rupju nepateicību, laulības krāpšanu, īpašumu un aktīvu slēpšanu un daļu no dāvanām atprasīšanu. Advokāti savā starpā reti kontaktējas, pārsvarā tiesas laikā, bet nekādu konkrētu atbildi no Santas vai atvainošanos un dāvanu atdošanu nav saņēmuši. Nesekoju Santas privātajām gaitām, ja vien tas neatteicas uz divām tiesvedībām. Bet Santa beidzot sāka nākt uz tiesas sēdēm personīgi. Es sagaidu, ka Santas viesošanās Rīgā palīdzēs viņai arī atrisināt jautājumus par divu viņas uzņēmumu "Magnum Bar" un "Signature Wines" ilgstošajiem nodokļu parādiem, nesaimniecisko rīcību, kas iepriekš nesuši ap 1,5 miljonu zaudējumus un kritiski apdraud aizdevumu atdošanas spējas un kopējo maksātspēju,” saka Oļegs Fiļs, uzsverot, ka abām tiesvedībām ir slēgtais statuss, tāpēc plašākus komentārus sniegt nevar.

Vaicāts, kādas tīri cilvēcīgi ir viņa pārdomas par attiecībām, ņemot vērā tuvojošos lietas atkārtoto izskatīšanu tiesā, uzņēmējs atbild: “Mūsu kopābūšanas laikā Santai noteikti nekā netrūka, un jau vairākas reizēs bija presē pieminēts, cik labs un atbalstošs esmu bijis pret Santu. Gan dāvinot dārgas "Porsche" sporta mašīnas, gan dārglietas, gan pasniedzot naudas dāvinājumus Santas personīgo mērķu sasniegšanai, gan piešķirot vairāku miljonu aizdevumus Santas biznesiem un ieguldot līdzekļus viņas vecāku īpašuma remonta veikšanai.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Miljonāram Oļegam Fiļam pie sāniem Santa reiz bija posusies Oscar se la Renta zīmola kleitā par teju 8000 eiro.
Miljonāram Oļegam Fiļam pie sāniem Santa reiz bija posusies Oscar se la Renta zīmola kleitā par teju 8000 eiro.

Par to, kādas summas vidēji apgrozījās ekssievas ikdienišķajos tēriņos, ko tolaik vēl aiz laba prāta Oļegs Fiļs, atbalstot laulāto draudzeni, viņai neliedza, miljonārs atzīst, ka ikmēneša iztērēto naudu grūti izmērīt, bet maz noteikti nav bijis. “Ikdienas tēriņi, somu, kurpju un citu ekskluzīvu lietu pirkumi, ceļošana, Santas bērnu skološana starptautiskā skolā – viss kopā noteikti virs 150 tūkstošiem eiro gadā! Tas ir, neskaitot manus izdevumus un aizdevumus Santas firmām,” rēķina bijušais baņķieris. “Tagad ir pierādīts, ka nav iespējama bezmaksas šampanieša dzeršana, bezgalīga ballēšanās, draugu izklaidēšana un svešas naudas tērēšana. Viņa neizturēja naudas pārbaudījumu. Tā ir bezatbildība attiecībā pret naudu, kuru nemaz neesi nopelnījusi, un līdz krāpniecībai jau nebija tālu, kas arī pierādījās! Jāturas pa gabalu no tādiem cilvēkiem gan biznesā, gan attiecību veidošanā,” sapratis uzņēmējs.

“Neraugoties uz visu notiekošo ar Santu, es joprojām ticu cilvēku savstarpējai uzticībai un uzskatu, ka krāpnieku šajā pasaulē ir krietni mazāk nekā labu cilvēku. Ļoti negribas piedzīvot septembrī kārtējo tiesas procesa vilcināšanu no Santas puses, turklāt bez konkrētas atbildes uz mūsu laulības krāpšanas pierādījumiem.”

Oļegs Fiļs tiesvedības gaitā arī uzzinājis, ka viņa bijusī sieva Santa ar tagadējo vīru Deividu iekūlušies “ziepēs” arī Amerikas Savienotajās Valstīs. “Viņi ir zaudējuši vairākas tiesas arī Amerikā, it kā var teikt, ka pret mani, bet patiesībā pret Amerikas tiesas lēmumiem, piemēram, par informācijas izdošanu Latvijas tiesai par laulības pārkāpšanu un Santas laika pavadīšanu ar Deividu Amerikā laikā, kad viņa bija mana likumīgā sieva. Netrūkst arī citu, dažreiz pat smieklīgu Santas un Deivida tiesvedību, un par tām Amerikas laikrakstos ir atrodamas arī publikācijas – gan par Deivida bankrota procedūru, gan par it kā nepamatotu atlaišanu no darba. Tas viss izskatās pēc kā tāda, ka divi krāpnieki ir atraduši viens otru, jo diez vai godīgs cilvēks var palikt bankrota procesa beigās parādā 15 miljonu ASV dolāru, galvenokārt nesamaksātu nodokļu parādos,” secina Oļegs Fiļs.