"Queen" ģitārists Braiens Mejs piedzīvojis insultu un zaudējis kontroli pār kreiso roku
foto: Ken McKay/ITV/Shutterstock/ Vida Press
Grupas "Queen" ģitārists Braiens Mejs šā gada 23. augustā.
Slavenības
2024. gada 4. septembrī, 15:02

"Queen" ģitārists Braiens Mejs piedzīvojis insultu un zaudējis kontroli pār kreiso roku

Gerda Ansone

Jauns.lv

Leģendārās rokgrupas “Queen” ģitārists Braiens Mejs atklājis, ka pēc neliela insulta nonācis slimnīcā un nav varējis pakustināt savu kreiso roku. Ar satraucošajiem jaunumiem mūziķis pats padalījies ar faniem, kad nopietnākās veselības problēmas jau palikušas aiz muguras.

"Queen" ģitārists Braiens Mejs piedzīvojis insultu...

77 gadus vecais grupas “Queen” ģitārists pastāstījis, ka aizvadītajā nedēļā nogādāts Frimlija slimnīcā Sarejā pēc tam, kad piedzīvojis nelielu insultu. Leģendārais mūziķis atklājis, ka pēc lēkmes kādu laiku nav varējis izmantot savu kreiso roku. Taču viņš tūlīt pat steidzies nomierināt fanus, norādot, ka kustību spēja kreisajā ekstremitātē ir atgriezusies un viņš joprojām var spēlēt ģitāru, neraugoties uz “mazo veselības likstu”. Mejs trešdien, 4. septembrī, savā mājaslapā pats izstāstījis par aizvadītajā nedēļā piedzīvoto. Ierakstītājā video viņš saka: “Ceru, ka jums viss ir kārtībā. Esmu šeit, lai pirmkārt pastāstītu dažas labas ziņas. Manuprāt laba ziņa ir tā, ka pēc pēdējo dienu notikumiem es joprojām varu spēlēt ģitāru,” viņš sacīja, kameras priekšā pavirpinot rokas pirkstus un ļaujot faniem pašiem pārliecināties, ka to kustīgums ir uzlabojies.

“Es to saku tāpēc, ka bija zināmas šaubas, jo tā mazā veselības liksta, ko pieminēju, notika aptuveni pirms nedēļas. Viņi to nosauca par mini insultu un pēkšņi – no zila gaisa – es zaudēju kontroli pār šo roku, kas bija mazliet biedējoši.”

Mūziķis uzslavēja slimnīcas personālu, piebilstot: “Jāsaka, ka man bija visfantastiskākā aprūpe un uzmanība Frimlija slimnīcā, kur es ierados zilajām bākugunīm mirgojot… Aizraujoši!” Mejs turpināja: “Es tobrīd negribēju neko teikt, jo nevēlējos ažiotāžu, ziniet. Es tiešām negribu līdzjūtību. Lūdzu, nedariet to, jo tas pārblīvēs manu e-pastkastīti un es to nevaru ciest.”

Rokeris, kurš ir liels dzīvnieku tiesību aktīvists, pastāstījis, ka viņam šobrīd nav atļauts iziet no mājām. “Labās ziņas ir, ka man viss ir kārtībā. Es tikai daru, ko man liek, kas šobrīd ir nekas. Sēžu mājās. Man nav atļauts iet ārā – man nav atļauts vadīt auto, nav atļauts sēsties lidmašīnā, nav ļauts paaugstināt pulsu pārāk augstu… bet man viss ir kārtībā.”

Šī nav pirmā veselības problēma, kas piemeklējusi Meju. 2020. gadā viņš pārcieta sirdslēkmi. Viņš piedzīvoja sāpes krūtīs pēc tam, kad atlaba pēc muskuļa plīsuma un nerva iestrēguma, ko bija guvis pēc traumas strādājot dārzā.