VIDEO: amerikāņu influenceris šokēts par kādu savdabīgu latviešu pasākumu
foto: Ekrānšāviņš
Amerikānim šāds pasākums nav saprotams.
Trakā pasaule

VIDEO: amerikāņu influenceris šokēts par kādu savdabīgu latviešu pasākumu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Plašu popularitāti sociālajos tīklos iemantojusi Amerikas Savienoto Valstu (ASV) influencera un komiķa reakcija uz kādu savdabīgu latviešu pasākumu.

VIDEO: amerikāņu influenceris šokēts par kādu savd...

Influenceris "Shurle King" sociālajā vietnē "Instagram" var lepoties ar 1.8 miljoniem sekotāju, bet minēto video par "Latvijas briežu vārdotājiem" ar "patīk" atzīmējuši vairāk nekā 284 tūkstoši cilvēku. Iemūžinātajos kadros manāms kāds mednieka drēbēs tērpies vīrietis, kurš ar savdabīga instrumenta palīdzību cenšas imitēt brieža balsi.

Influencera publicētais video visticamāk nācis no Latvijas Mednieku festivāla "Minhauzens", kura laikā regulāri notiek Latvijas Briežu piebaurošanas čempionāts, kur Eiropas čempionātam kvalificējas trīs labākie baurotāji. Latvijas Stalbriežu piebaurotāju kluba biedri katru gadu dodas arī uz Eiropas čempionātu staltbriežu piebaurošanā. Pašlaik medaļu vēl nav, taču ir gadi, kad finālā Latvijas pārstāvji ir iekļuvuši. 

Staltbriežu piebaurošana nav tikai medību veids. Eiropā tā jau kļuvusi teju par skatuves mākslas un sporta krustojumu. Staltbriežu piebaurošanas mākslā ir daudz dažādu nianšu, tās visas mednieki apgūst, klausoties savvaļas briežus riesta laikā.