Dziedātāja Emija Vainhausa bērnībā

Slavenības
2024. gada 28. augustā, 13:46

“Eimija no visas sirds to atbalstītu!” Izsolīs Eimijas Vainhausas lietas

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/BBC

Izsoļu nama "Sotheby's" izsolē, kas ir daļa no pirmās populārās kultūras izsoles, tiks pārdoti priekšmeti arī no dziedātājas Eimijas Vainhausas arhīva, tostarp ar roku rakstītu dziesmu teksti un personalizēts boulinga krekls.

“Eimija no visas sirds to atbalstītu!” Izsolīs Eim...

Vainhausas priekšmetus izsolē piedāvā dziedātājs Tailers Džeimss, kurš bija viens no viņas labākajiem draugiem. Starp ar roku rakstītiem tekstiem ir "Cherry", slēptā dziesma no viņas debijas albuma “Frank”, kā arī neizdoto dziesmu "Like Smoke" un "Knights Before" teksti.

“Dalīšanās ar šiem priekšmetiem ar Eimijas faniem ir jauna ceļojuma sākums man un jauna nodaļa manā dzīvē, jo vēlos palīdzēt citiem un dot kaut ko atpakaļ,” savā paziņojumā teica Tailers Džeimss. “Es zinu, ka Eimija to no visas sirds atbalstītu.”

Tiek pārdots arī piecu lappušu manuskripts, kas uzrakstīts ar melnu lodīšu tinti uz balta līmēta piezīmjdatora papīra - tajā ir zīmētas sirsniņas un zīmēta pin-up meitene. Šie priekšmeti tiek pārdoti “Sotheby's” pirmajā popkultūras izsolē, kurā tiešsaistes solīšana sāksies ceturtdien.

Kā zināms, Eimija Vainhausa tika atrasta mirusi savās mājās 2011. gada 23. jūlijā. Attiecīgā gada oktobrī tika atklāts, ka miršanas iemesls bija saindēšanās ar alkoholu.

Tēvs atdod faniem Eimijas Vainhausas drēbes

Dziedātāja kļuva par pirmo britu dziedātāju, kas ieguvusi piecas "Grammy" balvas, kā arī iegūto balvu ziņā atkārtoja rekordu sieviešu mākslinieču vidū.