Vai ekspremjera Māra Gaiļa dēls spēlē teātri?
foto: Mārtiņš Ziders
Māris un Zaiga Gaiļi ir triju bērnu vecāki, no kuriem jaunākajam vārds ir Mārtiņš.
Slavenības

Vai ekspremjera Māra Gaiļa dēls spēlē teātri?

Santa Sergejeva, Vita Zvaigznīte

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas Leļļu teātra jaunajā sezonā radošo kolektīvu papildinājis aktieris Mārtiņš Gailis. Vai tiešām ekspremjera Māra Gaiļa un arhitektes Zaigas Gailes dēls?

Vai ekspremjera Māra Gaiļa dēls spēlē teātri?...

Atklājot sezonu, Leļļu teātris iepazīstinājis ar jaunajiem aktieriem, starp kuriem ir arī Mārtiņš Gailis. Viņš 2019. gadā absolvējis Latvijas Kultūras akadēmiju, kur paralēli dramatiskajam teātrim specializējies arī leļļu aktiera mākslā. Kā zināms, ar šādu pašu vārdu un uzvārdu var lepoties arī kādreizējā Ministru prezidenta, uzņēmēja Māra Gaiļa un arhitektes Zaigas Gailes jaunākais dēls. Vai tiešām kāds no Gaiļu dinastijas spēris soli aktiermākslā?

foto: Paula Čurkste/LETA
Leļļu teātra jaunajam aktierim Mārtiņam Gailim ar zināmo Gaiļu ģimeni kopīgs ir tikai uzvārds un – jā! – neliela vizuāla līdzība ar Zaigu. 
Leļļu teātra jaunajam aktierim Mārtiņam Gailim ar zināmo Gaiļu ģimeni kopīgs ir tikai uzvārds un – jā! – neliela vizuāla līdzība ar Zaigu. 

Ieviest skaidrību lūdzām pašam Mārim Gailim. Vaicāts, vai jaunākais dēls kļuvis par aktieri, Gailis sarunā ar žurālu "Kas Jauns" sirsnīgi iesmejas, sakot, ka viņam tiešām ir dēls Mārtiņš Gailis, bet viņš ir zvērināts advokāts un strādā advokātu birojā Ellex Kļaviņš. “Tad man tik tiešām būtu liels brīnums, ja dēls paralēli būtu kļuvis par Leļļu teātra aktieri,” nosaka Māris Gailis un piebilst, ka būtu interesanti apmeklēt Leļļu teātri un klātienē uz skatuves redzēt Mārtiņa Gaiļa aktierspēli. “100 procenti, ka jaunais aktieris nav arī mūsu radinieks, lai gan var jau būt, ka viņš ir ļoti attāls radinieks, ko es pat nezinu,” komentē ekspremjers.

Māra Gaiļa 70. dzimšanas dienas svinību viesi

Ekspremjera un uzņēmēja Māra Gaiļa 70. dzimšanas dienas svinību viesi.