Botsvānā atrasts viens no pasaulē lielākajiem dimantiem
foto: Lucra diamonds
Botsvāna ir viena no pasaules lielākajām dimantu ražotājām.
Trakā pasaule

Botsvānā atrasts viens no pasaulē lielākajiem dimantiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kanādas uzņēmuma "Lucara Diamond" pārstāvji paziņojuši, ka savās Botsvānas raktuvēs atraduši otro lielāko dimantu pasaulē. Milzenis var lepoties ar 2492 karātiem, kamēr saderināšanās gredzenā vidēji veidoti no vienas līdz divu karātu proves.

Botsvānā atrasts viens no pasaulē lielākajiem dima...

Tas ir lielākais atradums kopš 1905. gada, kad Dienvidāfrikā tika atrasts 3106 karātu proves dimants.  Dienvidāfrikā atrastais dārgakmens gadu gaitā tika sadalīts deviņos atsevišķos akmeņos, no kuriem daudzi nokļuvuši britu karaļnama dārgakmeņu kolekcijā.

Dimants tika atrasts raktuvē, kas atrodas aptuveni 500 kilometru uz ziemeļiem no Botsvānas galvaspilsētas Gaborones. Botsvānas valdība paziņoja, ka tas ir lielākais dimants, kas jebkad atklāts šajā valstī. Iepriekš lielākais atklājums Botsvānā bija 1758 karātu dimants, kas tajā pašā raktuvē tika atrasts 2019. gadā.

Botsvāna ir viena no pasaules lielākajām dimantu ražotājām, kas saražo aptuveni 20 procentus no globālās dimantu produkcijas. "Mēs esam sajūsmā par šī dārgakmeņa atklāšanu," norāda raktuves vadītājs Viljams Lambs, piebilstot, ka dimants tika atklāts, izmantojot uzņēmuma rentgena tehnoloģijas.

Tēmas

Dienvidāfrikas Republika

Citi šobrīd lasa