"Shipsea" koncerts Dzegužkalnā (foto: Juris Rozenbergs)

Shipsea sajūsmina publiku Dzegužkalnā; 21.08.2024.

Šovasar aprit tieši desmit gadi kopš mūziķis, komponists un multiinstrumentālists Jānis Šipkēvics uzdrošinājies doties muzikālos meklējumos, savu solo projektu nodēvējot ...

Mūzika

FOTO: Dzegužkalna estrādē uguņus nodod Shipsea

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/LETA

Trešdien, 21. augustā, Dzegužkalna parka estrādē Rīgas vasaras programmas laikā norisinājās mūziķa Jāņa Šipēvica jeb Shipsea koncerts, kuru iesildīja apvienība "Vēstulēs".

FOTO: Dzegužkalna estrādē uguņus nodod Shipsea...

Koncertprogrammā ietvertas kompozīcijas no Shipsea daiļrades - "Tavi viļņi", "Pie upes", "Dunka" un "Siltā gaismā" -, kas iekļautas albumā "Apgaismo mani" -, kā arī dziesmas no Shipsea jaunākā albuma "Lielās cerības". Programma papildināta arī ar citu komponistu skaņdarbiem, kas būtiski pašam mūziķim.

Uz skatuves kopā ar Šipkēvicu kāpa arī citi mūziķi. Koncertā piedalījās arī ģitārists Miķelis Putniņš, bunģieris Rūdolfs Dankfelds, basģitārists Jānis Rubiks un divas piebalsis - Una Daniela un Gabriēla Zvaigznīte.

Šī gada vasarā aprit tieši desmit gadi, kopš mūziķis, komponists un multiinstrumentālists Šipkēvics uzdrošinājies doties muzikālos meklējumos, savu solo projektu nodēvējot Shipsea vārdā. Šipkēvics ir darbojies vairākos, žanriski daudzveidīgos muzikālos projektos.

Shipsea iesildīja apvienība "Vēstulēs". Kolektīvs, kurā darbojas Braiens Martinsons un Marta Krampe, ir dibināts 2023.gada rudenī, lai gan muzicē un rada mūziku jau pāris gadus.