Kūku meistare Liene Zemīte pārdod savu glauno savrupmāju
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi un privātā arhīva
Bieriņu "Ligzdu" Zemīši paši cēluši un iekārtojuši.
Slavenības
2024. gada 15. augustā, 06:50

Kūku meistare Liene Zemīte pārdod savu glauno savrupmāju

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Uzņēmēja un kūku meistare Liene Zemīte ar vīru Oskaru Zemīti nolēmuši atrast jaunus saimniekus savai gaumīgi iekārtotajai mājai "Ligzda", kas atrodas Bieriņos.

Kūku meistare Liene Zemīte pārdod savu glauno savr...

Vaicāta, vai nav skumji, ka jāatvadās no pašu iekārtota īpašuma, kur katrs mājas stūrītis ir īpaši pārdomāts un rūpīgi izveidots, kurā ir arī skaisti iekopts dārzs, Liene sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" teic, ka it nemaz nav sajūtas, ka būtu žēl: “Gluži otrādi – es redzu, ka šajā īpašumā var saimniekot un dzīvot lielāka ģimene, kur, piemēram, ir trīs bērni. Vienkārši mēs to lielo ēku neizmantojam, jo esam ar vīru divatā, visi bērni izauguši un pie mums viesojas reti. Kā nākamos saimniekus redzam laimīgu ģimeni, kurai, ienākot mūsu mājās, mirdz acis. Droši vien tā būs arī ģimene, kurai patīk uzņemt viesus. Jāteic, ka mums visus iepriekšējos gadus mājā ir bijusi ļoti liela dzīvība, jo daudz draugu braukuši, ballītes esam rīkojuši. Tāpēc gribam to pozitīvo enerģiju un savu ģimenes veiksmes formulu nodot tālāk nākamajiem saimniekiem.”

Tāpat gadu gaitā mainījušās Zemīšu pāra intereses un vēlmes: “Esmu aizrāvusies ar transformatīvo elpošanu, līdz ar to vairāk velk pie dabas un patīk uzturēties ārpus Rīgas. Esam gatavi jaunām pārmaiņām,” saka Liene, kura ar vīru ķērusies pie sava nākamā projekta, esot sākts būvēt jaunu māju Pierīgā.