Modes zīmols "Dolce & Gabbana" par 99 eiro tirgo neparastas luksusa smaržas, kas nemaz nav paredzētas cilvēkiem
foto: Ekrānšāviņš
Smaržas flakoniņam līdzi nāk arī kakla siksna.
Trakā pasaule

Modes zīmols "Dolce & Gabbana" par 99 eiro tirgo neparastas luksusa smaržas, kas nemaz nav paredzētas cilvēkiem

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Itāļu luksusa zīmols "Dolce & Gabbana" ir radījis jaunas smaržas suņiem, kas tirdzniecības vietās tiek tirgotas par 99 eiro gabalā.

Modes zīmols "Dolce & Gabbana" par 99 eiro tirgo n...

Smaržas nosauktas Domeniko Dolčes mīļotā mājdzīvnieka Fefes vārdā. Kompānija norāda, ka tajā "jaušamas ilangas siltās notis un maigs muskusa pieskāriens, kā arī viegla sandalkoka pieskaņa". Smaržūdens tiek aprakstīts kā "maigs aromāts ikdienas skaistumkopšanas rutīnai".

Aromāta mazumtirdzniecības cena ir 99 eiro jeb 108 ASV dolāri, un tas iepakots zaļā lakota stikla pudelē ar 24 karātu apzeltītu ķepu. Katram pirkumam līdzi nāk arī suņu kakla siksna. Saskaņā ar "Dolce & Gabbana" teikto, "aromātu ir sertificējusi "Safe Pet Cosmetics" organizācija, un pasaules labākie veterinārārsti". Smarža "nesaturot alkoholu un esot mājdzīvniekiem draudzīga".

foto: Ekrānšāviņš
Smaržas mazumtirdzniecības cena ir 99 eiro.
Smaržas mazumtirdzniecības cena ir 99 eiro.

Linkolnas universitātes veterinārārsts Daniels Mills gan pauž citus uzskatus norādot medijiem ka "suņiem paredzētas smaržas esot ārkārtīgi slikta ideja"."Suņiem ir fantastiska oža, un smaržas var radīt nopietnus traucējumus viņu maņām". Arī "Karaliskās cietsirdības pret dzīvniekiem novēršanas biedrības" zinātniece Alise Potere medijiem skaidro, ka “suņi paļaujas uz ožu, lai sazinātos un mijiedarbotos ar savu vidi, un tādēļ viņa iesaka suņu saimniekiem izvairīties no produktiem ar spēcīgu aromātu, piemēram, smaržām vai aerosoliem".

"Nav pierādījumu tam, ka suņi vēlētos smaržot pēc ilangilanga, muskusa, sandalkoka vai jebkura cita aromāta. Mums būtu daudz vairāk jāciena suņi un viņu vēlmes," norāda vetārsts Milss, ironiski piebilstot, ka "neiegādājoties smaržu pateicīgs būs ne tikai jūsu četrkājainais draugs, bet arī bankas konts".