3 mēnešus pirms ASV prezidenta vēlēšanām Melānija Trampa jau gatava atgriezties Baltajā namā. Kāda nianse viņu nodeva?
Melānija Trampa ar vīru Donaldu vēl kā pirmā lēdija (foto: Scanpix / Jacques Witt / SIPA)
Slavenības

3 mēnešus pirms ASV prezidenta vēlēšanām Melānija Trampa jau gatava atgriezties Baltajā namā. Kāda nianse viņu nodeva?

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Bijusī ASV pirmā lēdija Melānija Trampa sāk sevi radināt pie domas, ka atkal ir atgriezusies Baltajā namā, kaut gan līdz ASV prezidenta vēlēšanām ir atlikuši 3 mēneši un viņas vīru Donaldu Trampu gaida sīva cīņa ar demokrātu kandidāti Kamalu Harisu.

3 mēnešus pirms ASV prezidenta vēlēšanām Melānija ...

Kaut gan 54 gadus vecā slovēņu izcelsmes bijusī modele mēdz reizēm izlaist sava vīra priekšvēlēšanu kampaņas, viņa redzēta Ņujorkā ar modes nama “Louis Vuitton” dārgo ceļa somu, un paparaci pievērsa uzmanību tai piestiprinātajai birkai FLOTUS (“First Lady of the United States” — “Savienoto Valstu pirmā lēdija”). Analoģisks uzraksts bijis arī uz viņas pārvadāto drēbju apvalkiem, vēsta “People”.

Viņa nav arī izcēlusies ar publiskiem paziņojumiem, kaut gan pēc 13. jūlija atentāta pret Donaldu Trampu, kad Pensilvānijas mītiņa laikā viņu mēģināja nošaut 20 gadus vecais Metjū Tomass Krukss, Melānija pauda pateicību Slepenā dienesta aģentiem un likumsargiem, kuri izglābuši vīra dzīvību. “Kad redzēju, kā briesmīgā lode trāpa manam vīram Donaldam, es apzinājos, ka mana dzīve un [dēla] Berona dzīve bija uz iznīcinošu pārmaiņu sliekšņa,” viņa toreiz paziņoja. “Esmu pateicīga drosmīgajiem Slepenā dienesta aģentiem un likumsargiem, kuri riskēja ar savām dzīvībām, lai aizsargātu manu vīru.”

Kamēr sieva šopingoja, 78 gadus vecajam Donalds Tramps turpināja kampaņot pa valsti, uzstājoties Džordžijas štatā, kur viņš negaidīti zaudēja Džo Baidenam 2020. gadā.

Melānija Trampa bija ASV pirmā lēdija no 2017. gada 20. janvāra līdz 2021. gada 20. janvārim, kad Donalds Tramps bija 45. ASV prezidents. Ja viņam izdosies uzvarēt 5. novembrī paredzētajās vēlēšanās, viņš kļūs par otro prezidentu ASV vēsturē, kuram pēc četru gadu prombūtnes ir izdevies atgriezties Baltajā namā.

Līdz šim tas bijis pa spēkam tikai 22. un 24. prezidentam Groveram Klīvlendam (1837-1908), kurš uzvarēja 1884. un 1892. gada vēlēšanās. Kā zināms, ASV Konstitūcija aizliedz jebkuram pilsonim būt par prezidentu vairāk nekā 2 pilnvaru laikus, šādu grozījumu pieņēma pēc Franklina Rūzvelta (1882-1945) nāves — viņš bija uzvarējis vēlēšanās četras reizes pēc kārtas un vadīja ASV līdz mūža beigām.