Grupa “Aerosmith” pārtrauc koncerttūri Stīvena Tailera balss traumas dēļ
foto: Rob Latour/Shutterstock/ Vida Press
Stīvens Teilors.
Mūzika

Grupa “Aerosmith” pārtrauc koncerttūri Stīvena Tailera balss traumas dēļ

Izklaides nodaļa

Jauns.lv/CNN

Grupa “Aerosmith” pārtraukusi koncertēt, paziņojot, ka grupas līdera Stīvena Tailera balss saišu traumas "pilnīga atveseļošanās" nav "iespējama.

Grupa “Aerosmith” pārtrauc koncerttūri Stīvena Tai...

Grupa "Aerosmith" piektdien savā oficiālajā "Instagram", kā arī “X” sociālo mediju kontos publicētajā paziņojumā informēja fanus un sekotājus, ka viņi pieņem "sirdi plosošu un grūtu, bet nepieciešamu lēmumu - kā brāļu grupa - atkāpties no koncertturnejas".

Tā ir ikoniskās rokgrupas, kas ir atbildīga par tādiem hitiem kā "Dream On", "Love in an Elevator" un "Janie's Got a Gun", ēras beigas.

Paziņojumā paskaidrots, ka grupas līderis Stīvens Tailers, kura "balss ir instruments kā neviens cits", joprojām cīnās ar pagājušajā gadā gūtās balss saišu traumas sekām.

"Viņš ir pavadījis vairākus mēnešus, nenogurstoši strādājot pie tā, lai atgrieztu savu balsi tur, kur tā bija pirms traumas. Mēs esam redzējuši, kā viņš cīnās, lai gan viņam blakus ir vislabākā ārstu komanda," teikts piektdien izplatītajā paziņojumā. "Diemžēl ir skaidrs, ka pilnīga atveseļošanās no viņa balss traumas nav iespējama."

Pagājušā gada septembra beigās grupa paziņoja, ka Tailers, kuram tagad ir 76 gadi, ir "lauzis balseni", kā dēļ grupa bija spiesta atlikt koncertu. 

Šogad aprīlī viņi bija paziņojuši par pārceltajiem turnejas datumiem, kas bija jāsāk septembra vidū un jānotiek līdz 2025. gada februāra beigām.

“Aerosmith”, kuras priekšgalā ir Tailers, sākotnēji tika dibināta 1970. gadā, un tās sastāvā bija Džo Perijs, Rejs Tabano, Toms Hamiltons un Džoijs Krāmers, bet drīz vien Tabano vietā nāca Breds Vitfords. Grupa ir saņēmusi četras Grammy balvas un 2001. gadā tika uzņemta Rokenrola slavas zālē.