"Positivus" festivālā priecē reperi NEMZZZ un Danny Towers

Piektdien, 19. jūlijā, Lucavsalā, Rīgā notiek jau 16. "Positivus" festivāls, piedāvājot plašu mūzikas un izklaides programmu divu dienu garumā. Uz ...

Festivāli
2024. gada 19. jūlijā, 22:15

FOTO: Lucavsalu satricina Danny Towers un NEMZZZ; programmā izmaiņas

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Šodien, 19. jūlijā, Lucavsalā, Rīgā notiek jau 16. "Positivus" festivāls, piedāvājot plašu mūzikas un izklaides programmu divu dienu garumā.

FOTO: Lucavsalu satricina Danny Towers un NEMZZZ; ...

Uz "Positivus" skatuves kāpa arī Floridas štata Orlando dzimušais Danny Towers, kas izceļas amerikāņu reperu vairākuma vidū ar to, ka ir puertorikāņu un kubiešu izcelsmes. Par hiphopu ieinteresējies jau bērnībā un pirmo reizi sācis repot pats savu tekstu četrpadsmit gadu vecumā uz slavenā Kenye Vesta dziesmas “So Appalled” pieejamās instrumentālās versijas, kuras oriģinālā piedalās arī tādi grandi kā “Jay-Z”, “RZA” u.c. – tā ir liela drosme un pašapziņa viņus visus “apklusināt” un rīmēt vietā pašam savas rindas, bet arī laba skola, kas varētu nozīmēt gan mēģinājumu pietuvoties viņu līmenim, gan izdarīt vēl labāk. 

Savu debijas singlu “DropOut” Denijs publicējis “Soundcloud” 2016. gada 31. martā, un nu jau viņam ir divi pilnmetrāžas studijas albumi – “Tarantula” (2019) un “Safe House” (2014), kuros abos ir pa dziesmai, kurās kā viesis piedalās arī cits šīgada “Positivus” viesmākslinieks, kuram Denijs pateicību parādā par savu pirmo atzinību, kad “Ski Mask The Slump God” viņu aicināja piedalīties sava otrā – 2018. gada miksteipa “Beware Ther Book Of Eli dziesmā “Geekin”. 

Apmeklētājus priecēja arī britu reperis NEMZZZ, kas stabili turas hip hop mūzikas cienītāju un pazinēju redzeslokā kopš 2021. gada. Māksliniekam raksturīgās lirikas paspilgtina dinamiskie, daudzvevidīgie, Jamaikas ritmu iedvesmotie bīti, piešķirot viņa mūzikas stilam daudzveidības šķautni.

Koncertu programma piedzīvojusi arī izmaiņas. Tiek ziņots, ka Ozols uzstāsies pusnaktī, bet par Offset uzstāšanās laiku vēl nav ziņu.