Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Pašmāju grupas, spoži tērpi un emocijas - atklāts festivāls "Positivus"

No 19. līdz 20. jūlijam Lucavsalā norisinās festivāls “Positivus”. Šogad Positivus festivālā uzstāsies Jason Derulo, Offset, Nothing But Thieves, Benjamin ...

Festivāli

FOTO: ar pašmāju grupu uzstāšanos atklāts festivāls "Positivus"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

19. un 20. jūlijā Lucavsalā, Rīgā norisinās festivāls "Positivus". Festivāla teritorijā ieradušies ne tikai pirmie apmeklētāji, bet piedzīvotas arī pirmās uzstāšanās.

FOTO: ar pašmāju grupu uzstāšanos atklāts festivāl...

Festivāls "Positivus" atklāts ar pašmāju grupu "Vēstules" un "Bukte" uzstāšanos.

2022. gada jūlijā festivāls pirmoreiz notika Rīgā, Lucavsalā, un abās festivāla dienās to apmeklēja attiecīgi 20 tūkstoši un 23 tūkstoši apmeklētāju, no kuriem vismaz 6000 bija no ārvalstīm, galvenokārt, Lietuvas un Igaunijas. Savukārt 2023. gadā “Positivus” kopējais apmeklētāju skaits sasniedza 25 tūkstošus katrā festivāla dienā un ārvalstnieku kopējais apmeklētāju skaits pārsniedza 6000. Tiek prognozēts, ka šogad festivālu varētu apmeklēt vismaz 7000 ārvalstu viesu, galvenokārt, no Lietuvas, Igaunijas un Ziemeļvalstīm. “Positivus” veido Rīgas tēlu Latvijā un arī pasaulē.

“Mēs esam priecīgi un lepni, ka trešo gadu “Positivus” festivālu varam rīkot Rīgā. Esam īpaši priecīgi par to, ka šāds festivāls ir vienīgais festivāls Baltijā, kurš pulcē tik daudz pasaules līmeņa mākslinieku un arī ārzemju apmeklētāju. Tiekamies jau šajā nedēļas nogalē Lucavsalā, un esiet gatavi daudz jauniem pārsteigumiem!” akcentē festivāla “Positivus” organizators Ģirts Majors.

Šogad Positivus festivālā uzstāsies Jason Derulo, Offset, Nothing But Thieves, Benjamin Clementine, Jacob Collier-The Djesse Solo Show, Will Butler & Sister Squares, Picture Parlour, Angelica Garcia, Jordan Ward, Ozols, Citi Zēni, Detlef un daudzi citi.