Slavenības
2024. gada 11. jūlijā, 22:28

Mūžībā aizgājusi aktrise Šelija Duvāla, kurai kino klasikā "The Shining" ar cirvi dzinās pakaļ Džeks Nikolsons

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

75 gadu vecumā aizsaulē aizgājusi amerikāņu aktrise Šelija Duvāla, kas pasaules slavu ieguva Stenlija Kubrika 1980. gada šausmu trillerī “The Shining”, kuras aina ar cirvi durvis skaldošo Džeku Nikolsonu un šausmās kliedzošo Duvālu iegājusi kino klasikā.

Mūžībā aizgājusi aktrise Šelija Duvāla, kurai kino...

Aktrise mirusi miegā savās mājās Teksasā četras dienas pēc dzimšanas dienas, ilgi ciešot no diabēta komplikācijām. “Mana dārgā, mīļā, burvīgā dzīves partnere un draudzene ir mūs atstājusi. Pēdējā laikā bija pārāk daudz ciešanu, nu viņa ir brīva. Aizlido, skaistā Šelij,” paziņoja viņas dzīvesdraugs no 1989. gada, mūziķis un bijušais “Breakfast Club” solists Dens Gilrojs.

Kaut gan viņa vairāk pazīstama ar Kubrika filmu, kas bija uzņemta pēc slavenā šausmu stāstu autora Stīvena Kinga 1977. gada romāna motīviem, Duvāla vislielāko atzinību guva ar Roberta Oltmena 1977. gada drāmu “3 Women”, daudzo godalgu skaitā iegūstot Kannu kinofestivāla galveno balvu. 1980. gadā viņa ar Robinu Viljamsu tēloja Oltmena “Popeye” mūzikla komēdijas versijā. Pēc 20 gadu prombūtnes 2022. gadā viņa atgriezās kinomākslā Skota Goldberga režisētajā šausmu trillerī “The Forest Hills”.