Slavenības

Mūžībā devies slavenais Holivudas aktieris Donalds Sazerlends

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

88 gadu vecumā miris pasaulslavenais kanādiešu aktieris Donalds Sazerlends, kura septiņus gadu desmitus ilgajā aktiera karjerā bija tādas lieliskas filmas kā "The Dirty Dozen", "Ordinary People", "Klute", "M*A*S*H" un "The Hunger Games", Viņu uzskata par vienu no izcilākajiem aktieriem, kuri nekad nav saņēmuši ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvas nomināciju.

Mūžībā devies slavenais Holivudas aktieris Donalds...

"Ar smagu sirdi paziņoju, ka mans tēvs Donalds Saterlends ir miris. Personīgi es uzskatu, ka viņš bija viens no visnozīmīgākajiem aktieriem kino vēsturē. Nekad nevairījās no lomām — labas, sliktas vai neglītas. Viņš mīlēja to, ko darīja, un darīja to, ko mīlēja, un neko vairāk nevar vēlēties. Labi nodzīvota dzīve," mikroblogošanas vietnē "X" paziņoja viņa dēls, arī slavenais Holivudas aktieris Kīfers Sazerlends.

Donalds Sazerlends miris ASV Floridas štata Maiami pēc ilgas slimības.

Kanādas Ņūbransvikas provincē dzimušais aktieris 1978. gadā kļuva par Kanādas ordeņa kavalieri, 2000. gadā viņu iekļāva Kanādas Slavas alejā, bet 2011. gadā — Holivudas Slavas alejā. 2017. gadā ASV Kinoakadēmija aktieri godināja ar goda balvu par viņa neaizmirstamajām lomām gadu gaitā. Donalds Sazerlends 1995. gadā ieguva prestižās "Emmy" un "Zelta globusa" balvas par lomu televīzijas filmā "Citizen X", 2002. gadā "Zelta globusu" 2002. gadā par "Path to War", bet 2020. gadā Kritiķu izvēles televīzijas balvu par "THe Undoing".