Atskats uz "Latvijas sirdsdziesmas" 8. sezonas finālu

Finālā, kas notika 15. jūnija vakarā Lielvārdē, Rembates parkā, sacentās piecpadsmit dziesmu izpildītāji. Apkopojot tiešraides skatītāju un klausītāju balsojuma rezultātus, ...

gallery icon
154
Mūzika
2024. gada 16. jūnijs, 09:16

FOTO: "Latvijas Sirdsdziesmas" finālā uzvar dziesma "Viņi dejoja vienu vasaru'"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Raidījuma “Latvijas Sirdsdziesma” finālā uzvar Inese Ērmane un Havjērs Fernandess ar dziesmu “Viņi dejoja vienu vasaru”

Finālā, kas notika 15. jūnija vakarā Lielvārdē, Rembates parkā, sacentās piecpadsmit dziesmu izpildītāji. Apkopojot tiešraides skatītāju un klausītāju balsojuma rezultātus, par uzvarētāju kļuva Inese Ērmane un Havjērs Fernandess (Javier Fernandez) ar dziesmu “Viņi dejoja vienu vasaru”.

“Notikusi Latvijas un Spānijas kultūru savienošanās dziesmā “Viņi dejoja vienu vasaru”," par astotās sezonas uzvarētājiem teica Raidījuma vadītājs Normunds Zušs. 

Saņemot apbalvojumu, Inese Ērmane pateicās atbalstītājiem: “Liels un sirsnīgs paldies visiem balsotājiem, paldies Imantam Kalniņam, paldies producentam Gintam Stankevičam par lielo darbu, ko viņš ir ieguldījis, paldies mūsu ģimenēm par atbalstu!” Havjērs Fernandess papildināja: “Es gribu pateikties cilvēkam, kas mani iepazīstināja ar Imantu Kalniņu, – Agnesei Gustei. Es pazīstu šo zemi, šo valsti tevis dēļ, paldies! Un paldies jums visiem!”

Finālā godpilno 2. vietu ieguva dziesma “Latgale” (Andris Baltacis un Dainis Skutelis), 3. – “Ābeļdārzs” (“Zelta kniede”). Balsojuma 4. vietā ierindojās “Laimes pulksteņa dziesma” (Ainars Bumbieris), 5. vietā – “Dziedi mani uz mājām” (“Sestā jūdze”), 6. vietā – “Tava karaļvalsts” (Kaspars Markševics).

Fināla 7. – 15. vietu sadalījumu Velga Vītola un Normunds Zušs atklās nākamās nedēļas raidījumā “Latvijas Sirdsdziesma” – 22. jūnijā plkst. 19.00 LTV1 un REplay.lv.

Raidījuma astotās sezonas finālā vēl piedalījās (jauktā secībā): “Draugs, kur laimīgs esi bijis” (Vents Armands Krauklis), “Dūmi un uguns” (Jānis Moisejs), “Dziesmas sirds” (Inga Lazdiņa), “Es tev novēlu” (Kaspars Antess & “Šarmantie”), “Kad tu skaties uz mani” (“Miera vējos”), “Lai dziesma skan” (“Zeļļi” & Signe Baltere), “Mīla atnāks” (Arvis Kurmis), “Noturi…” (Aija Legzdiņa) un “Paradīzes zemes virsū nav” (“Muiža”).

Raidījuma “Latvijas Sirdsdziesma” fināla koncertu vadīja Velga Vītola un Normunds Zušs. Uz skatuves kāpa visas sezonas garumā skatītāju izvēlētie mūziķi un citi lieliski mākslinieki. Skatītājus un klausītājus priecēja dziesmu popūrijs no traģikomiķa un dziedošā aktiera Edgara Liepiņa repertuāra, jo šogad viņam apritētu 95. gadi, tāpat arī koncertā ieskandināja Gunta Skrastiņa dziesmu un ziņģu festivālu, kā arī svinēja dziedātāja Harija Joniškāna 70 gadu jubileju.