1dienas
21stundas
41minūtes
01sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Lielās talkas priekšniece Vita Jaunzeme sniedz pirmo palīdzību zalktim
foto: Zane Bitere/LETA
Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme tik labi izmasēja zalkša ķermeni, ka atgrieza viņu no citiem medību laukiem.
Slavenības

Lielās talkas priekšniece Vita Jaunzeme sniedz pirmo palīdzību zalktim

Vita Zvaigznīte

Žurnāls "Kas Jauns"

Lielās talkas priekšniece Vita Jaunzeme soctīklos padalījusies ar notikumu, kas daudziem no šausmām liek matiem celties stāvus.

Lielās talkas priekšniece Vita Jaunzeme sniedz pir...

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", biedrības "Pēdas LV" valdes priekšsēdētāja, leģendārās šķēpmetējas Ineses Jaunzemes meita Vita Jaunzeme savus soctīklu sekotājus mēdz informēt ne tikai par talkošanas aktivitātēm, bet arī par dabu, kas īpaši tuva viņai kļuvusi pirms pāris gadiem līdz ar īpašuma iegādi laukos. Pagājušajā nedēļā Vita dalījās gan ar to, kā gaļas buljonā noķert mušas, gan sniegt pirmo palīdzību… zalktim.

“Es glābu čūsku!” viņa iesāka, atklājot, ka atradusi to strauta notecē ar vēderu uz augšu. “Domāju, nav labi tā atstāt. Velku ārā. Zalktis – liels, smuks. Beigts... Mute vaļā, mēle izkārta, saprotu, ka noslīcis.” Šokējot ieraksta lasītājus, Jaunzeme pauda, ka pat apsvērusi rāpuli elpināt “no mutes mutē, bet nu tā melnā, garā mēle”... “Nē, nevaru… Masēšu labāk sirdi. Bet kur čūskai sirds? Nezinu. Masēju, drošs paliek drošs, šamējo visā garumā. Līdz pamanu, ka mēle ievilkusies. Ha!” Dūšīgi izmasēts, “skaistulis” Vitas rokās sācis kustēties un vēl mēģinājis glābējai iekost. “Izglābt zalkti – tas uz veiksmi!” stāstu par savu varoņdarbu noslēdz Vita. Komentāros sabirušas uzslavas un dažādas zināšanas par rāpuli, tostarp, ka tāda var būt zalkša aizsargreakcija – izlikties par beigtu (ja nav gandrīz noslīcis, kā šajā gadījumā) – un ka zalkša izskatā pati Māra nāk ļaudis apraudzīt.