foto: Juris Rozenbergs
Noslēpumaini "Nerātnie līgotāji" izdod latvju dainas roka skanējumā
Svētdien, 23. jūnijā, šogad gaidāma Līgo diena.
Mūzika
2024. gada 11. jūnijs, 14:45

Noslēpumaini "Nerātnie līgotāji" izdod latvju dainas roka skanējumā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Jaunā dziesmu albumā ar rokmūzikas skanējumu dzirdamas vairākas nerātnas latvju dainas, kuru skandēšanā apvienojušies mūziķi, kas sevi sauc "Nerātnie līgotāji".

"Latviešu seksualitātes būtība ir atrodama nerātnajās dainās, kuras bieži vien kļūdaini uztver kā nepieklājīgas un vulgāras. Tomēr vēsturiski šie dzejoļi kalpoja gan seksuālās izglītības nodošanai, gan auglības veicināšanas rituāliem. Tieši šīs latvju dainas ir izmantotas jaunā dziesmu albumā ar rokmūzikas skanējumu," portālu Jauns.lv informēja "Nerātnie līgotāji", piebilstot: "Kaut gan albuma nosaukums ietver vārdu “rock”, taču tajā sadzirdēsit daudz tautas un kantrimūzikas elementus. Skanējums ir bagāts ar tādiem instrumentiem kā dūdas, stabules, kara bungas, kurām cauri vijas jaudīgas roka ģitāras."

Tāpat apvienība esot kādam no Latvijas mūzikas apskatniekiem nodevusi albumu vērtēšanai pirms publicēšanas, un tas novērtējis šādi: "Ja vien nebūtu tik atklāti tautas nerātno dainu pantiņi, tad nepārprotami šis liktos kā jauns Ivo Fomina vai "Raxtu Raxti" megahitu salikums…”