Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Klajā nāks jauna "Bada spēles" grāmata – tai sekos arī filma
foto: Shutterstock
Jau nākamgad lasītājus un fanus priecēs jauna grāmata.
Kino

Klajā nāks jauna "Bada spēles" grāmata - tai sekos arī filma

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Ar iepriecinošu ziņu "Badas spēles" faniem nākusi klajā rakstniece Sūzena Kolinsa. Viņas visvairāk pārdotākajām grāmatu sērijām 2025. gada 18. martā pievienosies jauna grāmata ar nosaukumu "Saullēkts pļaujas laikā".

Klajā nāks jauna "Bada spēles" grāmata – tai sekos...

Grāmatas darbība risināsies 25 gadus pirms pirmā "Bada spēles" romāna, kas iznāca 2008. gadā, un 40 gadus pēc Kolinsas jaunākās grāmatas "Balāde par dziedātājputniem un čūskām".

Grāmata tiks arī ekranizēta. Par to paziņojusi filmu studija "Lionsgate", kas ekranizējusi visas iepriekšējās "Bada spēles" grāmatas. Visticamāk, filma uz ekrāniem iznāks 2026. gada novembrī. Pie filmas režijas atgriezīsies Frensiss Lorenss.

Pirmās četras "Bada spēles" grāmatas visā pasaulē tika pārdotas vairāk nekā 100 miljonos eksemplāru un tulkotas desmitiem valodu, savukārt pirmo trīs grāmatu ekranizācijas ar Dženifera Lorensu titullomā kļuva par populārākajām filmām kino vēsturē. 

Pagājušajā gadā uz ekrāniem iznāca filma "Bada spēles: Balāde par dziedātājputniem un čūskām", kuru darbībā norisinājās vairākus gadu desmitus pirms skatītāji iepazina Lorensas atveidoto Katnisu. Jaunākajā daļā uzmanība tika vērsta uz Koriolānu Snovu, pirms viņš kļūst par Panemas tirānisko prezidentu.

Autore Kolinsa ir devusi mājienus par tēmām, kurās jaunā grāmata iedziļināsies, un, lai gan viņa parasti balstās uz grieķu un romiešu mitoloģiju, amerikāņu rakstnieci šoreiz iedvesmoja kaut kas nedaudz atšķirīgs.  Kolinsa kā vienu no saviem iedvesmas avotiem ir nosaukusi skotu apgaismības filozofu Deividu Hjūmu, īpaši viņa ideju par netiešu padevību.