Izstādes "Vai te kāds ir?" atklāšana mākslas galerijā "Putti"; 16.05.2024.

Šī izstāde ir rotu formas un materialitātes valodā iemiesots stāsts par cilvēka un dabas radošuma simbiozi.

Slavenības
2024. gada 3. jūnijā, 06:09

"Mana dzīve ir laukos," - Agita Putāne galvaspilsētas apritē atgriezties negrasās

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Ilgus gadus mākslas galerijas "Putti" vārds asociējās ar izsmalcinātām izstāžu atklāšanām, kas pulcēja sabiedrībā zināmus ļaudis. Taču pirms četriem gadiem galerijas īpašniece Agita Putāne pameta savu 20 gadus loloto biznesu un pārcēlās uz laukiem. Līdz nupat vienā no siltajiem pavasara vakariem "Putti" atkal bija mākslas un modes ļaužu pilna, un bohēma galerijā bija gluži kā “vecajos, labajos laikos”. Vai tiešām Agita Putāne atgriezusies galvaspilsētas apritē?

"Mana dzīve ir laukos," - Agita Putāne galvaspilsē...

Tovakar mākslas galerijā "Putti" atklāja tās darbību noslēdzošo rotu izstādi "Vai te kāds ir?" un svinēja grāmatas "Rota nav tikai rota", kas apkopo galerijas un laikmetīgās un konceptuālās rotas vēsturi 20 gadu griezumā, iznākšanu. Vakara centrā bija, protams, Agita Putāne pati. Eleganta, smaidīga kā vienmēr, it kā šie četri gadi laukos nemaz nebūtu bijuši! Vai tiešām viņa tomēr nevar iztikt bez šīs saviesīgās dzīves, ja jau atkal sarīkojusi izstādi?

foto: Juris Rozenbergs
Agita Putāne.
Agita Putāne.

“Nē, nē, mierīgi varu iztikt! Vienkārši visus šos četrus gadus taisījām grāmatu Rota nav tikai rota, un nu vajadzēja kaut kā to prezentēt. Tāpēc izdomāju sarīkot izstādi kopā ar grāmatas atvēršanu. Šis bija mans sānsolis, jo atgriežos atpakaļ laukos, lai īstenotu izvirzīto mērķi. Protams, ir patīkami atkal pabūt mākslas vidē, satikt savus draugus, klientus, tas ir jauki, bet... Nē, nē! Mana dzīve ir laukos, kur apsaimniekoju 150 hektāru lielu saimniecību. Man ir govis, zirgi, truši, aitas, kazas... Esmu lauciniece, un šī bija maza izraušanās no lauku vides. Taču tas nenozīmē, ka šis sānsolītis kļūs par ieradumu. Es tiešām gribu dzīvot laukos, pie dabas, un Rīgas dzīves nepavisam vairs nepietrūkst. Gadi diktē savu, un gribas mierīgāku ritmu!” žurnālam "Kas Jauns" teic Agita Putāne.