Kristāla simfonija: negaiss ar krusu pārsteidz senlietu tirdziņu Biķernieku trasē
foto: Ekrānuzņēmums
Festivāli
2024. gada 2. jūnijā, 15:40

Kristāla simfonija: negaiss ar krusu pārsteidz senlietu tirdziņu Biķernieku trasē

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Latvijas Antīko automobiļu kluba nedēļas nogalē rīkoto "Senlietu kolekcionāru un restauratoru dienu" Biķernieku trasē apmeklētājus pārsteidzis negaiss ar krusu.

Kristāla simfonija: negaiss ar krusu pārsteidz sen...

Kāda sociālo tīklu lietotāja publiskotais video lieciena, ka 1. jjūnijā bija uznācis spēcīgs lietus ar krusu. Turpat esošie tirgotāji steiguši piesegt ar plēvēm savus realizētos antīkos priekšmetus, savukārt antikvārie "Rīgas porcelāna fabrikas" trauki strauji pildījās ar ūdeni.

Kādā laukumiņā tirgotie trauki lietū veidoja savdabīgu simfoniju, krusai atsitoties pret kristālu un atskanot katra trauka unikālajam skanējumam.

Sociālā tīkla "Facebook" lietotāji atzinīgi novērtējuši redzēto, vienlaikus daļa norāda, ka "Daba īpašu atļauju neprasa" un "Uzreiz var dzirdēt kur ir kristāla trauki."

Jau vairāk kā trīsdesmit gadus Latvijas Antīko automobiļu klubs tradicionālo restauratoru, kolekcionāru un retro lietu cienītāju saietu rīko vairākas reizes gadā. Kā norāda rīkotāji, tā ir iespēja satikt hobija domubiedrus, dalīties pieredzē par dažādu priekšmetu restaurāciju, papildināt savas kolekcijas ar jauniem eksponātiem, vai arī vienkārši iegūt kādu senu sadzīves priekšmetu, gleznu vai vāzi sava mitekļa interjeram.

Saietā piedalās dažādu liet krājēji, bez jau minētajām lietām iespējam atrast gan rezerves daļas savam retro automobilim, motociklam vai velosipēdam, gan arī senāku laiku periodiskos izdevumus, kalendārus, grāmatas, rotaļlietas un porcelāna izstrādājumus.

 Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) brīdināja, ka sestdien, 1. jūnijā vietām Latvijā gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes un krusa. Dienā saule mīsies ar mākoņiem, kas daudzviet nesīs pērkona negaisu. Vietām pērkona lietusgāzes būs stipras un tās pavadīs krusa. Vējš lielākoties būs lēns, bet negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21…+26 grādiem, bet vietām piekrastē - līdz +19…+20 grādiem.