foto: Paula Čurkste/LETA
Kašers par piedzīvotajām bailēm Etiopijā: mēs ar Leldi vairākas reizes ierakstījām atvadu video
Pie skatītājiem nonāks košs dokumentālais raidījums “Etiopija. Cilšu noslēpumi”.
Slavenības
2024. gada 29. maijs, 12:20

Kašers par piedzīvotajām bailēm Etiopijā: mēs ar Leldi vairākas reizes ierakstījām atvadu video

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

TV personība Lelde Ceriņa un multimākslinieks Kaspars Blūms-Blūmanis jeb Kašers no 30. maija būs redzami izzinošā piedzīvojumu raidījumā “Etiopija. Cilšu noslēpumi”, kas būs skatāms platformā Go3. Kā atklāj Kašers, piedzīvotais Etiopijā bieži vien viņam un Leldei licis baidīties par dzīvību.

Intervijā "900 sekundes" Kašers atklāj, ka "Etiopija ir īpaša ar to, ka tur ir sastopas ciltis, kas ļoti spilgti izskatās gan ārēji, gan izpaužas arī savās tradīcijās.”

Kašers atklāj, ka ideja par raidījuma veidošanu nākusi no viņa paša, jo viņš pirms septiņiem mēnešiem pats bija devies apceļot Etiopiju. 

Gan Kašers, gan Lelde ceļojuma laikā iedzīvojās vairākās Etiopijas ciltīs: "Katru dienu, esot tur, mēs ieguvām ļoti daudz, sākot jau ar to, kā viņi redz pasauli, kas viņiem ir mīlestība, skaistākie un ne tik skaistākie dzīves mirkļi. Uzzinājām, kāda ir loma sievietēm un vīrietim, katrā ciltī šīs lietas atšķiras.”

Vienlaikus Kašers atzina, ka piedzīvotais Etiopijā licis viņam un Leldei arī piedzīvot bailīgus brīžus: "Lai arī tas drausmīgi skan, bet mēs abi ar Leldi vairākkārt ierakstījām atvadu video saviem mīļajiem, jo tik tiešām mēs gājām cauri diezgan bīstamām situācijām. Tagad es to visu varu pastāstīt cilvēkiem kā vienu lielu piedzīvojumu, bet esot tur, bija ļoti, ļoti bailīgi." 

Tikmēr Lelde Ceriņa jauno raidījumu komentē sekojoši: "Kādas ir seno Etiopijas cilšu iedzīvotāju vērtības, tradīcijas un ikdiena? Kas viņus dara laimīgus? Ko mūsdienu cilvēks no tā var mācīties, un vai mēs ar savu komfortablo dzīvi dažbrīd neesam pat infantīlāki un nespējīgāki, kā cilvēki, kuriem no materiālām vērtībām ir dots pavisam maz? Tie ir daži no jautājumiem, līdz kuriem es un Kašers centāmies aizrakties."