Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Eirovīzijas uzvarētājs Nemo joprojām nav saņēmis savu trofeju
foto: Shutterstock
Nemo atņemta gan īstā, gan aizlienētā trofeja.
Mūzika

Eirovīzijas uzvarētājs Nemo joprojām nav saņēmis savu trofeju

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Šī gada Eirovīzijas laureāts Nemo joprojām nav saņēmis savu uzvarētāja trofeju.

Eirovīzijas uzvarētājs Nemo joprojām nav saņēmis s...

Kā zināms, 68. Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvaras laurus plūca Šveices izpildītājs Nemo ar dziesmu "The Code" ("Kods"). Pēc triumfa Eirovīzijā, nebinārais Šveices izpildītājs Nemo uz skatuves piedzīvoja pamatīgu misēkli – nespējot novaldīt balansu, mūziķis paklupa un salauza gan savu īkšķi, gan 1946. gadā dizainēto, stikla Eirovīzijas trofeju. Tagad gan izrādās, ka mākslinieks pilnībā palicis bez tās.

Kā intervijā "Radio 2" sacīja Nemo, viņš "trofeju joprojām nav atradis". Mākslinieks skaidro, ka tad, kad viņš salauza trofeju, viņam uzreiz tika iedota jauna ar piezīmi, ka tā būs jāatdod atpakaļ, jo tā nav īstā.

"Beigās sanāca, ka viņi man joprojām nav iedevuši pareizo trofeju, kā arī salauztā palika pie viņiem. Nezinu, man laikam jāsūta epasts vai jāraksta kāda ziņa, lai viņi man atsūtītu trofeju," izteicās Nemo.

Vienlaikus tiek norādīts, ka nav skaidrs, kā Nemo salauzis Eirovīzijas trofeju, jo pēdējos gados tā ir nostiprināta ar metāla gredzeniem, lai izvairītos no šāda veida incidentiem.

Līdzīgs incidents ar Eirovīzijas trofeju notika pirms 15 gadiem, 2009. gadā, kad Norvēģijas pārstāvis Aleksandrs Ribaks preses konferencē neuzmanīgas rīcības dēļ trofeju nogāza uz grīdas.