foto: publicitātes (Nauris Veiss)
Mežaparkā tiek celta skatuve sešstāvu ēkas lielumā
Lielākā skatuve Latvijas vēsturē.
Mūzika
2024. gada 28. maijs, 09:10

Mežaparkā tiek celta skatuve sešstāvu ēkas lielumā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Mežaparkā par godu 3. Lielajam koncertam top līdz šim iespaidīgākā skatuve Latvijas koncertu vēsturē - skatuves mērogs ir salīdzināms ar sešstāvu māju kvartālu 100 metru platumā un 16 metru augstumā. Darbs pie tās uzstādīšanas sākās jau aivadītajā nedēļā.

Kā skaidro pasākuma režisors PapaChi , Mežaparks ir vieta, kas pieprasa vērienu un apjomu, tādēļ arī skatuve ir atbilstoša plašumam, ko piedāvā šī telpa.  Skatuves arhitektūra kopā ar kora tribīnēs sēdošajiem skatītājiem veidos amfiteātra veidolu un, kā saka režisors, kopā veidos vienas telpas sajūtu, kur visi dzied – gan mūziķi, gan skatītāji. 

foto: publicitātes (Nauris Veiss)
Lielākā skatuve Latvijas vēsturē.

Uz grandiozā izmēra ekrāniem būs ne tikai katrai no 35 kompozīcijām īpaši veidotas video režijas, bet arī katram priekšnesumam uz ekrāna būs redzami dziesmu teksti.  “ Tādā veidā nedziedāt nav iespējams.  Dzied tiešām visi , jo programmā ir mūsu tautas iemīļotākās un emocionālākās dziesmas. Un , kad beidzas koncerts, tad cilvēki iekāpj tramvajā un sadziedāšanās turpinās.  Mums, kā koncerta veidotājiem, tas ir milzīgs gandarījums, jo mērķis ir sasniegts, esam iedevuši skatītājiem to, ko no mums gaidīja- pareizo emociju,” skaidro PapaChi. 

foto: publicitātes (Nauris Veiss)
Lielākā skatuve Latvijas vēsturē.

Koncerts uz vienas skatuves pulcēs vairāk kā 100 dalībnieku. Uzstāsies tādi mūziķi kā: Shipsea, "Pērkons", “Liepājas brāļi” ; "Bermudu divstūris", Olga Rajecka, "Dzelzs vilks", "Dagamba", Wiesulis, "Bet bet", Ieva Akuratere, ansis, Zigfrīds Muktupāvels, Dināra Rudāne, Normunds Rutulis, Patrisha, Ozols, Gustavo, Aija Andrejeva, "Sudden Lights", Lauris Reiniks, PND, Vestards Šimkus u. c. kopā ar "Sinfonietta Rīga" un Latvijas Radio bigbends un koris “ Maska”, kā arī Rīgas Doma zēnu koris.  

Koncerts notiks 1.jūnijā, Lielajā estrādē Mežaparkā. Koncerta sākums 20.30.