Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pāvests plāno pasludināt kādu influenceri par svēto
foto: IPA/IPA/Sipa USA/ Vida Press
Karlo Akutis.
Trakā pasaule

Pāvests plāno pasludināt kādu influenceri par svēto

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Romas pāvests Francisks plāno kanonizēt kādu Apvienotās Karalistes influenceri Karlo Ankutisu, kurš tiešsaistē sludinājis Dieva vārdu.

Pāvests plāno pasludināt kādu influenceri par svēt...

Karlo Ankutis piedzima Londonā 1991. gadā, bet lielu savas dzīves daļu pavadīja Itālijas pilsētā Moncā. Viņam jau bērnībā tika diagnosticēta leikēmija, tomēr mierinājumu jaunietis atrada reliģijā. Apkārtējie Karlo sāka dēvēt par "Dieva influenceri" pēc tam, kad viņš izstrādāja tīmekļa vietni, kurā dokumentēja tā saucamo Euharistijas brīnumu - jeb notikumu, kad 2013. gada Ziemassvētkos Svētas Mises laikā Legnicas sv. Jaceka draudzē (Polijā) vienam no priesteriem no rokām izkrita sakramenta maize jeb hostija. Saskaņā ar baznīcā paredzēto kārtību priesteris hostiju ievietoja speciālā traukā ar ūdeni, tomēr pēc dažām dienām izrādījās, ka tā ne vien nav izšķīdusi, bet uz hostijas neizskaidrojamā veidā parādījies sārts plankums. Kā norāda baznīca, "zinātnieki, izmantojot ultravioleto mikroskopu konstatēja, ka uz sārti iekrāsojušās sakramenta maizes konstatēti sirds muskuļa audi".

foto: Ekrānuzņēmums
Euharistiskais brīnums.
Euharistiskais brīnums.

Karlo Akutis nomira 2006. gadā 15 gadu vecumā, bet pēc nāves viņa ķermenis tika nogādāts Itālijas pilsētā Asīzi.  Viņa tīmekļa vietne tikusi tulkota vairākās valodās un tāpat Karlo liecības apkopotas izstādē, kas jau paspējusi apceļot visu pasauli.

2020. gadā Karlo tika tika piedēvēts viņa pirmais brīnums — Brazīlijas bērna izārstēšana no iedzimtas aizkuņģa dziedzera slimības. Bet vēlāk pāvests norādīja, ka jaunietis arī izdziedējis kādu Florences studentu no galvas traumas, kuras dēļ viņam bija sākusies asiņošana smadzenēs.

foto: LaPresse/Sipa USA/ Vida Press
Karlo Akutis.
Karlo Akutis.

Pēdējā persona, kas tika atzīta par svēto bija Marija Antonija de Paza - kāda 1730. gadā Argentīnā dzimusi māsa. Ja Karlo tiks kanonizēts, tas būs pirmais šāds gadījums pēdējo teju 300 gadu laikā.