Visslielākās ovācijas Nacionālajā teātra sezonas atklāšanā izpelnījās leģendārais aktieris Ģirts Jakovļevs, kuram 10. jūlijā apritēja apaļi 80 gadi – aktrise Marija Bērziņa viņam veltīja speciāli sacerētu dziesmu, bet visas citas teātra aktrises bija sarūpējušas katra pa vienai rozei.

Nacionālā teātra kolēģi sveic Ģirtu Jakovļevu 80 gadu jubilejā

Visslielākās ovācijas Nacionālajā teātra sezonas atklāšanā izpelnījās leģendārais aktieris Ģirts Jakovļevs, kuram 10. jūlijā apritēja apaļi 80 gadi – aktrise ...

Slavenības
2024. gada 23. maijā, 06:37

Ģirts Jakovļevs mēnesi pavadījis slimnīcā un saka: "Neesmu vēl ticis pie dzīvības absolūti nemaz…"

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

12. maijā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" bija paredzēts uz skatuves lūkot aktieri Ģirtu Jakovļevu kopā ar viņa mazmeitu dziedātāju Katrīnu Paulu Felsbergu. Taču Jakovļeva vietā sanākušos ar stāstiem un dzejas lasījumiem priecēja cits aktieris - Gundars Āboliņš. Izrādās, Jakovļevam nācās savu uzstāšanos atcelt, jo viņš bija nonācis slimnīcā.

Ģirts Jakovļevs mēnesi pavadījis slimnīcā un saka:...

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns", pašmāju teātra un kino leģenda Ģirts Jakovļevs mēnesi ārstējās kādā no Rīgas slimnīcām un uz skatuves varēja atgriezties vien 14. maija vakarā Nacionālajā teātrī izrādē "Riests". "Godīgi sakot, knapi ar spieķi pārvietojos. Veselu mēnesi biju slimnīcā, kur man tika veikta blokāde un visādas citas lietas. Pagaidām jau vēl nekas nav labi. Viss ir nelabi! Neesmu vēl ticis pie dzīvības absolūti nemaz. Man ir centrālais nervs iespiests starp mugurkaula skriemeļiem, bija baigās sāpes... Katrā ziņā, cik noprotu, pēc tās blokādes ir jāpaiet zināmam laikam. Padzīvosim, redzēsim," par veselības problēmām žurnālam "Kas Jauns" atklāti stāsta Jakovļevs, pēc kura balss telefonklausulē gan nevar pateikt, ka viņš mēnesi pavadījis slimnīcā un cīnījies ar smagām sāpēm, kuru dēļ nācās atcelt uzstāšanos Liepājā koncertā "Vācietis. Ziedonis. Jakovļevs".

"Tā balstiņa jau man mundra, bet ir svarīgs tas ķermeniskais moments. Atgriezies no slimnīcas, jau ķeros pie darba, jo ir izrāde. Biju apsolījis, ka būšu. Man ir divarpus stundas jāsēž uz skatuves. Man ir "Riests", pamatīga un gara izrāde, kurā es viens pats visu laiku, nenoejot no skatuves, runāju no vietas," par nerimstošo darba sparu stāsta leģendārais aktieris.

Ciemos pie Ģirta Jakovļeva

Ciemos pie aktiera Ģirta Jakovļeva 2020. gada vasarā.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!