foto: no privātā arhīva
Aktrisei Leldei Dreimanei jauns pavadonis - Rainis Buberts Diors
Rainis un Lelde.
Slavenības
2024. gada 20. maijs, 12:12

Aktrisei Leldei Dreimanei jauns pavadonis - Rainis Buberts Diors

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktrisei Leldei Dreimanei viņas ikdienas gaitās līdzi dodas krievu toiterjera šķirnes kucēns Rainis Buberts Diors.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", suņukam, ko Lelde saņēmusi “dāvanā no kāda īpaša cilvēka”, 4. maijā apritēja seši mēneši, un nupat kā viņš sācis apmeklēt suņu skolu. Rainis Buberts Diors gandrīz vienmēr dodas līdzi savai saimniecei. Pat uz teātri un opernamu, kur aktrise apmeklē vokālās nodarbības pie pasniedzēja, operas tenora Ikara Samardžijeva. Tad kucēns balss vingrināšanā pievienojas saimniecei, rādot, uz ko spējīgs. “Starp citu, viņš diezgan augstu dzied. Ikars teica, ka viņš esot kontrtenors. Kamēr viņš vēl maziņš, tikmēr viņam ir tā spalgā balstiņa,” smejas Lelde.

Kucēna pieskatīšanā izpalīdzīgi esot arī Dailes teātra kolēģi. “Piemēram, "Leopoldštatē", kuras laikā man ir ļoti maz jābūt uz skatuves, viņu mierīgi varu atstāt dzīvoties pie Anetes [Krasovskas], kas ar meitenēm grimētavā viņu laipni paņem. Rainītis visiem ir prieka luteklītis. Jau ienākot teātrī, man pirmais jautājums – kur ir Rainis?! Taču, ja man ir izrādes, kurās garākas stundas jāpavada uz skatuves, tad gan uz teātri viņu līdzi neņemu, jo tas būtu man liels stress,” stāsta Lelde, piebilstot, ka suņuks drīz būs skolots.