Londonā iestudēta izrāde “Romeo un Džuljeta” ar Tomu Holandu un Frančesku Amevudu-Riversu galvenajās lomās

gallery icon
19
Slavenības
2024. gada 15. maijs, 16:25

Pēc skandāliem Londonā pirmizrādi piedzīvo iestudējums ar tumšādainu aktrisi Džuljetas lomā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Londonas Vestendā ar stāvovācijām sveikts jaunākais “Romeo un Džuljetas” iestudējums, kurās galvenās lomas atveido Toms Holands un Frančeska Amevuda-Riversa.

Iestudējuma pirmizrāde, kurai vajadzēja būt jau aizvadītajā sestdienā, bet tehnisku iemeslu dēļ nenotika, uz skatuves Londonas Vestendā debitējusi 13. maijā. Pēc tās fani pārpludinājuši sociālos tīklus ar slavinošiem vārdiem visiem projektā iesaistītajiem, bet jo īpaši galveno lomu atveidotājiem. Skatītāji raksta, ka Toma Holanda un Frančeskas Amevudas-Riversas jūtu ķīmija esot  teju vai sataustāma.

“Trupa ir satriecoša. Iestudējums ir neaprakstāms, nekad neesmu redzējis ko līdzīgu. Tas ir apbrīnojams mūsdienīgs stāstījums ar oriģinālo Šekspīra scenāriju. Daudz smieklu un daudz skūpstu. Toms Holands un Frančeska Amevuda-Riversa ir fantastiski,” jūsmo kāds no skatītājiem.

Pirmizrādes fotogrāfijās redzams, ka jaunais iestudējums parādīts mūsdienīgā un industriālā stilā. Fonā ir milzīgs metāla žogs un lieli burti ar traģiskā mīlas stāsta pilsētas nosaukumu – Verona.  Aktieri ir ģērbušies ikdienišķos mūslaiku tērpos – melnos hudijos un T kreklos.

Jauno iestudējumu Londonā paredzēts izrādīt 12 nedēļas, līdz šā gada 3. augustam. Pēc tam iestudējums būs skatāms uz Brodvejas skatuves Ņujorkā. Biļetes uz jauno “Romeo un Džuljetas” iestudējumu tika izpirktas nepilnu divu stundu laikā tūlīt pēc tā izziņošanas šā gada februārī. Fani milzīgo interesi par biļetēm salīdzinājuši ar superzvaigznes Teilores Sviftas “Eras” koncertturnejas biļetēm, kas arī bija “uz izķeršanu”.

Tomēr ažiotāžu par jaunāko Šekspīra traģēdijas iestudējumu aizēnoja rasu naids, ko tas saņēma, kad tika izziņoti galveno lomu atveidotāji. Daļai sabiedrības bija nepieņemami, ka slavenajā mīlas stāstā Džuljetas loma piešķirta tumšādainai aktrisei. Rasu naida vilnis, kas vēlās pār Frančeskas Amevudas-Riversas galvu, bija tik spēcīgs, ka teātra pārstāvim vajadzēja nākt klajā ar striktu paziņojumu, zvērot, ka “turpinās atbalstīt un aizsargāt ikvienu mūsu kompānijā”.

Džeimija Loida kompānija norādīja: “Pēc paziņojuma par mūsu “Romeo un Džuljetas” aktieru sastāvu tīmeklī ir sācies nožēlojams rasu naids, kas vērsts pret vienu no mūsu kompānijas biedriem. Tas ir jāpārtrauc. Mēs sadarbojamies ar ievērojamu mākslinieku grupu. Mēs uzstājam, ka viņi var brīvi strādāt savu darbu, nesaskaroties ar aizskaršanu tīmeklī. Mēs jebkuriem līdzekļiem turpināsim atbalstīt un aizsargāt ikvienu mūsu kompānijas darbinieku. Jebkāda ļaunprātīga aizskaršana netiks pieļauta, un par to tiks ziņots.”