Vai bukmeikeri atkal nesīs veiksmi Donam? Viņu prognozes pirms fināla ir identiskas ar vērtējumu pirms pusfināla!
foto: nearchos / SplashNews.com/ Vida Press
Dons iekļuva finālā, par spīti bukmeikeru pesimismam
TV
2024. gada 11. maijā, 12:07

Vai bukmeikeri atkal nesīs veiksmi Donam? Viņu prognozes pirms fināla ir identiskas ar vērtējumu pirms pusfināla!

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Šovakar Zviedrijas pilsētā Malmē notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls, kurā piedalīsies arī Latvijas pārstāvis Dons ar dziesmu “Hollow”, kuram pirms otrā pusfināla bukmeikeri prognozēja visniecīgākās izredzes iekļūt finālā.

Vai bukmeikeri atkal nesīs veiksmi Donam? Viņu pro...

Pēc Dona iekļūšanas finālā soctīklos ironizēja par bukmeikeru prognozēm, taču izskatās, ka vēsture atkārtojas. Sestdienas pusdienlaikā publicētajā atjauninātajā bukmeikeru prognožu tabulā Dons atkal ir pēdējā vietā — 26 valstu izpildītāju konkurencē viņa izredzes triumfēt atkal vērtē viszemāk. No mūsu kaimiņiem šobrīd visaugstāk 15. vietā ir Lietuvas pārstāvis Silvestrs Belts ar dziesmu “Luktelk” (“Pagaidi”), bet Igaunijas izpildītāju “Puuluup” un “5miinust” dziesmai “(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi” (“Mēs (vēl) neko nezinām par (šīm) narkotikām”) atvēlēta 20. vieta, tiesa, visu triju Baltijas valstu pārstāvju izredzes vērtē kā mazākas par 1%.

Bukmeikeru prognozes par Dona izredzēm finālā (ekrānuzņēmums no eurovisionworld.com)
Bukmeikeru prognozes par Dona izredzēm finālā (ekrānuzņēmums no eurovisionworld.com)

Pašlaik par izteiktu favorītu ir atzīta Horvātijas “Baby Lasagna” dziesma “Rim Tim Tagi Dim” — 42%, par galvas tiesu apsteidzot tuvākos konkurentus Izraēlu (Edena Golana — “Hurricane”; 18%) un Šveici (“Nemo” — “The Code”; 15%). Bukmeikeru pirmo piecinieku noslēdz Francijas pārstāvis Slimane ar “Mon Amour” (5%) un Īrijas “Bambie Thug” ar “Doomsday Blue” (4%).

Eirovīzijas konkursa fināls notiks šovakar, plkst. 22.00. Dons tajā uzstāsies ar 11. numuru. Šogad balsošana sāksies nevis pēc visu dalībnieku priekšnesumiem, bet gan uzreiz - ar pirmā konkursa dalībnieka uzstāšanos.

Eirovīzijas otrā pusfināla noskaņas Malmē; Latvija izcīnīja vietu finālā

Krāšņi, ugunīgi priekšnesumi un Dona triumfs — Eirovīzijas otrā pusfināla noskaņas Malmē; 09.05.2024.

Zviedrijas pilsētā Malmē ceturtdienas vakarā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā tika izraudzītas vēl 10 valstis konkursa finālam, tai ...

Fināla dalībvalstis uzstāsies šādā secībā: Zviedrija, Ukraina, Vācija, Luksemburga, Nīderlande, Izraēla, Lietuva, Spānija, Igaunija, Īrija, LATVIJA, Grieķija, Lielbritānija, Norvēģija, Itālija, Serbija, Somija, Portugāle, Armēnija, Kipra, Šveice, Slovēnija, Horvātija, Gruzija, Francija un Austrija. Jāpiebilst, ka finālā bez pusfināla atlases piedalās konkursa rīkotāja (šogad Zviedrija), kā arī “Lielā piecinieka” pārstāves Lielbritānija, Francija, Vācija, Spānija un Itālija. Konkursa rīkotāja tradicionāli ir iepriekšējās Eirovīzijas uzvarētāja, taču mēdz būt izņēmumi, piemēram, pērn Eirovīziju rīkoja otrās vietas ieguvēja Lielbritānija, jo 2022. gada uzvarētāja Ukraina nevarēja uzņemt viesus sakarā ar joprojām notiekošo Krievijas invāziju.

Eirovīzijas 1. pusfināla ainas uz skatuves un citur

Uguņošana, bikšu novilkšana, citas ēverģēlības — Eirovīzijas pirmā pusfināla noskaņas Malmē; 07.05.2024.

Malmē Eirovīzijas dziesmu konkurss notiek jau trešo reizi – iepriekš 1992. un 2013. gadā –, un septītā reize, kad konkurss ...