Krāšņi, ugunīgi priekšnesumi un Dona triumfs — Eirovīzijas otrā pusfināla noskaņas Malmē; 09.05.2024.

Zviedrijas pilsētā Malmē ceturtdienas vakarā notika Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā tika izraudzītas vēl 10 valstis konkursa finālam, tai ...

gallery icon
TV
2024. gada 10. maijs, 01:42

Latvijā līksmo par Dona dziesmas "Hollow" iekļūšanu Eirovīzijas finālā: "bukmeikeri var iet uz vienu vietu!"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Latvijā valda līksmība pēc tam, kad Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuvis Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Zviedrijas pilsētā Malmē. Neaizmirsa "ar labu vārdu" pieminēt arī bukmeikerus, kas Donam deva niecīgas cerības.

Taču kuru vairs interesē bukmeikeri, ja var vienkārši priecāties par panākumu!

Dons Latvijas nacionālajā dziesmu atlasē "Supernova" triumfēja ar dziesmu "Hollow", kas sākotnēji tika veidota un izdota latviešu valodā ar nosaukumu "Lauzto šķēpu karaļvalsts". Dziesmas versija latviešu valodā janvārī ieguva godalgoto pirmo vietu konkursā "Muzikālā balva 2023".

Donam izdevās pārraut Latvijas neveiksmju sēriju. Iepriekšējā reize, kad mākslinieks no Latvijas iekļuva Eirovīzijas finālā, bija 2016.gadā - to izdevās paveikt dziedātājam Justam ar dziesmu "Heartbeat". Savukārt gadu agrāk - 2015.gadā - Latviju konkursā pārstāvēja dziedātāja Aminata ar dziesmu "Love Injected", kas ierindojās 6.vietā. Jānorāda, ka 2020.gadā, kad Latviju grasījās pārstāvēt Samanta Tīna, Eirovīzijas dziesmu konkurss Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika.

Neiztika arī bez atzinības kaimiņiem — Igaunija ceļazīmi izcīnīja šovakar, bet Lietuva — 7. maijā.

Vai Donam izdosies atkārtot Marijas Naumovas triumfu 2002. gadā, to rādīs laiks. Tikmēr atcerēsimies, kā viņas izpildītā dziesma "I Wanna" nodrošināja Latvijai vislielāko slavas mirkli Eirovīzijā.